DIY POSTEL A NÁSTENNÝ NOČNÍ STOLEK S ÚLOŽNÝM KOŠEM (BONAMI)



Že je Pinterest zlo?  :) Díky němu se mi přestaly líbit věci i nábytek z obchodu :) Naštěstí Zdeněk má práci se dřevem rád a tak plní moje výmysly, i když se častokrát dočkám až třeba za rok :))

Ikeácká postel zřejmě není stavěná na to, aby se několikrát smontovala a rozmontovala a Theoušovo skákání ji jenom dorazilo. Postel byla celá rozklížená a kdybyste viděli naši matraci, která byla na Zdeňkově straně úplně proleželá - nebylo divu, že si furt stěžoval na záda! Chtělo to novou postel! To bylo bez debat. No jo, ale jakou? Když se mi žádná postel nelíbila? Když už se mi líbila, tak stála 60tisíc - klasika. Muž se hlásil, že ji vyrobí. Tak jo, když si troufá. Už vyrobil Theoušovi teepee postel, ale teď mi došlo, že jsem tu o ní ještě nepsala, možná příště :) 

Začali jsme projíždět Pinterest, Zdeněk Youtube videa a plánování začalo. Níže se můžete podívat na fotky, kterými jsme se inspirovali. Nadchly mě koženkové polštáře místo čela. Přišlo mi to jako jednoduché, rychlé a na pohled zajímavé řešení.




Nejprve jsme objednali dvě samostatné matrace - nejlépe (poměr cena výkon a reference) nám vyšla matrace LIMA od Dřevočal a polohovatelné rošty. Abych pravdu řekla, tak jsem úplně zapomněla na to, že jsou polohovatelné a zatím jsem toho nevyužila. A zatím co jsme čekali, než dorazí matrace a rošty, Zdeněk vyrobil rám postele z KVH hranolu - na něm jsme spali asi půl roku než se dodělala pohledová část a čelo. Ale hlavně, že jsme měli na čem spát a na nových matracích se spalo krásně.




Objednal se molitan a koženka na polštáře místo čela, což už bych přes e-shop znovu neudělala - barva koženky měla být spíše do oranžova a přišla taková retro červená . Už chápu, proč byla ve slevě :)) Nohy jsem nakonec vybrali v Ikei. 
Pohledové dřevo byl docela oříšek. Pořád jsme spekulovali nad nějakým exotickým dřevem, překližkou až jsme nakonec taky zůstali u KVH hranolu. Dva k sobě slepené hranoly na každou stranu se natřely bílou lazurou a po půl roce od zhotovení rámu byla hotová cela postel :)) Málem mě trefil, když mi došlo, že macrame mi s koženkou úplně nesedí. Že jsme možná měli vyrobit dřevěné čelo, protože macrame rozhodně neplánuju sundávat. Moc dobře vím, že kdybych sundala macrame a místo něj dala na zeď obrazy nebo zajímavé nástěnné květináče, tak by to vypadalo tisíckrát líp. Ale ke stylu ložnice by mi teď více sedělo dřevěné čelo. No, alespoň jsme si vyzkoušeli jak se potahuje koženka a taky to bylo praktické, kvůli Benjaminovi - to by bylo úrazů, kdyby bylo místo koženkového čela dřevěné. A váš názor na postel? Líbí se vám nápad? Co byste změnili nebo jak byste doladili?




Další věc, která šla ruku v ruce s postelí byl noční stolek. V hlavě jsem měla několik nápadů, ale pak jsem na Bonami viděla tento velký úložný koš na prádlo a protože u nás není až tolik úložných prostorů, napadlo mě udělat nástěnný noční stolek s tím, že koš dám pod něj a bude sloužit na plédy a polštáře, což mi ušetřilo spoustu místa ve skříni. Tohle řešení vřele doporučuji těm, kdo nemá úložných prostorů nazbyt. Navíc to vypadá skvěle, co myslíte? Koš, který máme my je momentálně vyprodaný, tak sledujte, jestli ho nenaskladní a nebo se podívejte, jestli vás nezaujme jiný - ZDE


Ještě to chtělo přidat nějaké polštářky a poslední dobou mě docela dost baví odstíny typu teraccota, takže mě zaujaly tyto lněné povlaky , když jsem si teď vygenerovala lněné povlaky, tak bych potřebovala všechny - mrkněte ZDE. Myslím, že si příště pořídím s volánky, ty k dřevěnému čelu budou vypadat perfektně :))

Doufám, že se vám článek líbil a že byl pro vás inspirativní. Příště možná opět postel s jiným čelem, hmm? ;)









Komentáře

Okomentovat