OMALOVÁNKY PRO DOSPĚLÉ


Když jsme s kamarádkou hledaly něco pro rozptýlení a relaxaci, narazily jsme na omalovánky pro dospělé. Autorkou těchto omalovánek je Johanna Basfordová, skotská ilustrátorka, jejíž nejoblíbenější technikou je perokresba.

SECRET GARDEN, s podtitulem An Inky Treasure Hunt and Colouring Book, kterou jsem si vybrala já, je první ze tří knih jež, od roku 2013, vydala. Po Secret Garden následovala ENCHANTED FOREST a letos na podzim se zatím, pouze do nabídky internetových obchodů, dostala již netrpělivě očekávaná LOST OCEAN.


Na každé stránce knihy Secret Garden, která je mimo jiné náááádherně zpracovaná se skrývají drobná stvoření, čekající na objevení. Některé části zahrady můžete vytvořit a nakreslit vlastní rukou tak, jak si je představujete. Můžete použít pastelky, fixy a klidně i vodovky (třeba na pozadí). Fixy se nepropijí, protože listy omalovánek jsou z kvalitního papíru.

Je jedno, kterou ze tří knih si vyberete, důležité je, aby splnila účel. Vybarvování a kreslení je pomalá, relaxační a meditativní činnost. Myšlenky se vám zpomalí, zbavíte se stresu a napětí. Nedávejte si žádné termíny, nic si neslibujte, vybarvujte, když se na to budete cítit, a tak dlouho, jak Vás to bude bavit. Takže ať už jste v dětství byli milovníky omalovánek, nebo jen hledáte kreativní způsob jak se odreagovat, omalovánky pro dospělé pro Vás můžou být to pravé.


Nejlevněji jsem knihy našla na stránkách Nejlevnější knihy, případně se můžete podívat na heureka.cz.


,
No není to nádhera?




Komentáře