TĚŽKÝ ŽIVOT S FOTOGRAFEM



Možná to znáte, ale ono žít s fotografem a v podstatě s kýmkoliv "na volné noze" není vůbec jednoduché. Já mám doma fotografa.

Jestli žárlím, když fotí polonahé, krásné modelky? Většinou ne, protože oblast fotografie mi není cizí ať už z pohledu fotografa, "modelky", nebo vizážistky. Občas dokonce pomáhám s restušemi, výběrem fotek a taky kritizuji post proces. - Jo kritizovat, to by mi šlo ;) Po těch letech vím, že k modelkám přistupuje profesionálně a nedívá se na ně jako na sexuální objekty.

Možná si říkáte, vždyť je to super, že má doma fotografa, alespoň mám od něj super fotky, ale nenechte se zmýlit, ne nadarmo vzniklo přísloví "Kovářova kobyla chodí bosa".  U nás v bytě neuvidíte jedinou vystavenou fotku (zatím). Ale abych mu nekřivdila, byly časy, kdy mi pár pěkných fotek udělal.

Dostáváme se k tomu co mi vadí a co je důvodem vzniku tohoto článku. Kámen úrazu je VOLNÝ čas. 

Já pracuji v týdnu a mám volné víkendy, ale manžel si pracovní dny nevybírá. A protože zákon schválnosti u nás funguje znamenitě, velice často se stává, že to padne na víkend. Je skoro pravidlem, že práce příjde kdykoliv si vezmu dovolenou, když máme nějaké plány nebo se na něco těšíme. Nepomáhá ani to, že někdy nabídka příjde ze dne na den. Zrovna teď bychom měli být v Beskydech, na tůrách, v přírodě, ale asi Vás nepřekvapí, že jsme doma a manžel pracuje :(



Je pochopitelné, že jakožto člověk "na volné noze" se snaží práci neodmítat, ale někdy už dělám opravdu scény, protože jsem zklamaná, že opět zůstanu na poslední chvíli sama a bez plánů. Samozřejmě, že najdete nějaký způsob, jak se zabavit, nic jiného Vám totiž ani nezbývá. Představte si ale, že se po náročném období upínáte a těšíte jen na dovolenou, protože nutně potřebujete načerpat a dobýt energii, jelikož už jste totálně, ale totálně vyždímaní. Máte zabaleno, jste připraveni odcestovat a pak dovolenou musíte buďto zrušit a nebo výrazně zkrátit. No řekněte, není to k vzteku?! Během celého roku se Váš chlap nacestoval až až, byť pracovně, ale co VY?

Abych si tu jen nestěžovala, tak pozitivní je, že se často dostane k zajímavým akcím a lidem o kterých mi pak vypráví nebo se fotí něco, co mě nějakým způsobem inspiruje a zajímá.

Když jede pracovně do zahraničí, tak mi z cest většinou něco přiveze - musí :) A ono vlastně ... někdy je to i výhoda, když vytáhne paty z domu a jste chvíli sama ;)

Komentáře