KAVÁRNA POD PAVLAČÍ - KAVÁRNA PŘESNĚ DLE MÝCH PŘEDSTAV!


Dlouhá snídaně ideálně venku, v rodinné atmosféře třeba na statku! Domácí dobrůtky a výborné kafe! Joooo to by se mi líbilo!!! Chtěla bych takové místo Praze! 


Každý správný kavárenský povaleč by chtěl své místo kam by pravidelně chodil na snídani, scházel se s přáteli nebo si tam šel jen tak sám posedět s notebookem či dobrou knihou.
V Praze  samozřejmě najdete stylová bistra a spoustu hezkých zajímavých kaváren, ale kdekoliv jsem byla, skoro vždy se našlo něco co mi vadilo.

Buďto se jednalo o tak oblíbená místa, že o víkendu bez rezervace nemáte šanci, měli dobré jídlo, ale nic moc kávu a nebo jste tam nechali nesmyslné peníze za kafe a croissant.

Zkoušeli jsme, hledali jsme a přitom jsme TO PRAVÉ místo měli kousek od baráku!!

Ráda bych Vám tedy představila mojí dosud nejoblíbenější kavárnu "KAVÁRNA POD PAVLAČÍ", kterou najdete v Dolních Chabrech na Knorově statku,  který je zapsán v ústředním seznamu nemovitých kulturních památek v ČR. Je to opravdu kouzelné místo, které na Vás dýchne takovou atmosférou, že úplně zapomenete, že jste v Praze.

Každý den domácí koláče, dorty, sušenky (i bezlepkové). Na chuť si přijdou i sladkému ne příliš holdující gurmáni, protože tu mají  i na výběr ze slaných koláčů, zeleninových, těstovinových salátů, polévek a ještě jsem nezažila, aby nebyl domácí chleba s lahodnými pomazánkami. Aktuální denní nabídku, většinou naleznete na FB stránkách kavárny.

To, že je kavárna na úchvatném místě a že mají dobré jídlo, už jen kvůli tomu by stálo za to se tam zajít mrknout, co? Ale když Vám povím, že provozovatelka kavárny Vás nebere jen jako někoho kdo přijde a odejde, ale ví, že tam začínáte chodit pravidelně. Všímá si Vás a taky se zeptá jak se máte apod., to vše dohromady Vám dává ten pocit, že nejste jen cizí návštěvník.

Dneska jsme tam s manželem byli na takové pozdější snídani, ale jelikož mám žlučníkovou dietu, můj jídelníček je hooodně omezený a nemohla jsem si tedy dát jako obvykle koláček ani dortíček. Objednala jsem si jen bezkofeinové kafíčko, ale hned mi bylo nabídnuto, že mi můžou udělat třeba omeletku na sladko. Chápete? Speciální omeletka z bílků jen pro mě!




Manžel měl chuť na míchaná vajíčka, takže požádal o míchaná vajíčka se slaninou, která ani v nabídce nebyla! A to je to!! Já se ještě nesetkala s tím, aby mi v kavárně udělali něco úplně speciál. Ano, můžete poprosit, že chcete něco z nabízeného pokrmu vynechat nebo naopak přidat, ale aby pro Vás udělali něco úplně zvlášť, s tím jsem se já nesetkala.

A abych Vás dorazila úplně! Třešničkou na pomyslném dortu a důvod proč je to prostě moje nejoblíbenější kavárna je, že mají moje nejoblíbenější kafe z DOUBLESHOTU!!!



  

  










Komentáře