YIM & PIU - DRSNĚ DOBRÝ



Že jejich drsně dobrý džemy a sirupy neznáte? Z toho si nic nedělejte - já je donedávna taky neznala a kdybych je nedostala od kamarádek k svátku, tak kdo ví, za jak dlouho bych je objevila. Každopádně děkuju holkám za dárek, protože díky nim Vám je taky můžu představit!

Hned po ochutnání darovanýho džemu (jahoda s mátou) jsem věděla, že o nich chci a musím napsat! Na první pohled mě zaujaly jejich puntíkovaný etikety a potom ... ach ta chuť! Nic přeslazenýho. Krásně vyvážený chutě, kde každá složka má svý sólo, ale zároveň spolu tvoří harmonii.

Prostřednictvím facebooku jsem firmu oslovila a hned druhý den nás očekával sympatický Peter v jejich výrobně a showroomu v obci Žebrák, kde nám všechno ukázal a vyprávěl jak YIM & PIU vzniklo.


A KDO TEDA JSOU YIM & PIU?


YIM & PIU je manželský pár Peter a Žaneta, kteří se rozhodli, že si jejich skvělý marmelády nemůžou nechat jen pro sebe. Oba do toho dali kus sebe a vznikla malá, osobitá firma, která si nechává dodávat kvalitní suroviny od lokálních dodavatelů a díky rozmanitosti nabízených příchutí, cílí na široký okruh lidí. 








CO NABÍZEJÍ?


Myslím, že na své si přijde snad každý! Lidi, kteří mají rádi klasiku a tradiční chutě džemů, labužníci, kteří mají rádi něco navíc i Ti, co si chtějí dopřát mlsání bez sladidel. I když ani v ostatních džemech moc cukru nenajdete - používají opravdu jen nutné minimum.
Nesmím zapomenout na hroznové želé, výborně se hodící k sýrům a na květový med. 
Sice jsem je ještě nezkoušela, ale jestliže všechno ostatní je skvělý, tak věřím, že med i želé budou super.

A konečně se dostáváme k sirupůůům! 
Vážení, tak sirupy...o těch by mohl být samostatný článek (a možná že i bude)!
Je jich spousta a každý má spoustu využití. Zdaleka to není jen sirup do mléka jak se můžete dočíst na etiketě.

Teprve v pondělí jsme si z YIM & PIU přivezli sirupy s příchutí vanilky, čokolády a jablka se skořicí, od kámošek tu mám ještě punč a o tři dny později už máme dva ze čtyř poloprázdný. Čokoládový (doufám, že tam ještě něco zbylo) si Zdeněk lije do bílého jogurtu a nedá se říct, že by s ním šetřil a vanilkový si dáváme do kafe.
Jestliže džemy moc nemusíte, i když neznám nikoho, kdo by jej nemiloval třeba na palačinkách , tak Vám zaručuji, že sirupy s trochou představivosti využijete kdykoliv.
 Sirup totiž můžete použít místo klasický šťávy nebo zalijete horkou vodou a máte super čaj. V tomto zimním období jsou ideální příchutě punč nebo jablko se skořicí.
Dále je můžete použít do štrůdlů a koláčů, k namíchání různých alko i nealko drinků a vanilku, ve který mimochodem vanilka  plave celá, chci krom kafe zkusit taky do smoothie.
Fantazii se meze nekladou!

Ráda bych Vás ještě nalákala na chystaný novinky v podobě dvou příchutí sirupů, který jsem měla možnost ochutnat. Jedná se o dvě svěží letní příchutě okurku a limetku a už se těším až budou v nabídce, bude to chtít zásobu na léto :)

A kde si všechny vyjmenované dobroty můžete koupit? Krom showroomu v Žebráku, partnerských obchodech viz. kontakty  už můžete nakupovat na e-shopu , který je v provozu od minulého týdne.





Jinak za foto a odvoz děkuju Zdeňkovi :)

Komentáře