MOJE "RŮŽOVÁ" PÉČE O PLEŤ


          



V kosmetice se různé druhy růže používají tisíce let. A není se čemu divit, protože výtažky z růže mají silně regenerační účinky. Pokožka se po použití harmonizuje, mizí flíčky a získává zdravou barvu. Má dokonce desinfekční účinky - to jsem třeba nevěděla! :)

Vůbec to nebylo cílené, ale veškerá pečující kosmetika, kterou momentálně používám výtažky z růže obsahuje. Pokud chcete vědět jaký produkty to jsou, čtěte dál.




1. NUXE


ČISTÍCÍ MICELÁRNÍ PĚNA A  NUXE JEMNÁ PLEŤOVÁ VODA

Tak na tuhle dvojku nedám dopustit!!! Je to šetrná, hloubkově čistící kosmetika, která neobsahuje mýdlo. Používám hlavně na odlíčení. Pěnu vmasíruju na celý obličej (včetně očí) a opláchnu. Poté použiju pleťovou vodu, která odstraní případné zbytky make-upu. Nic jinýho na odlíčení nepoužívám.

Moje snědá pleť celkem trpěla na jizvičky po pupínkách, ale po delším používání tmavý flíčky zmizely. Pleť je po použití svěží, čistá a hydratovaná.
Oba produkty příjemně voní po růžích.

Když u pečující kosmetiky přestávám vidět výsledky a mám pocit, že pleť nebo vlasy si na produkt zvykly, kosmetiku měním. K NUXE se ale vždycky ráda vracím - často dřív než plánuju :)




2. KORRES


Tuhle značku jsem objevila teprve nedávno, když jsem na netu hledala hydratační krémy. Má se jednat o přírodní řeckou kosmetiku, která byla vybudována na homeopatických základech. 

Korres není nejlevnější, ale popis dvou níže uvedených produktů mě zaujal natolik, že jsem rozhodla je vyzkoušet.

KORRES WILD ROSE - REGENERAČNÍ NOČNÍ PÉČE S DIVOKOU RŮŽÍ

Krém používám krátkou chvíli, takže zatím nemůžu s čistým svědomím doporučit dál. Můžu vám ale popsat první dojmy.

Po otevření mě zaujala příjemná vůně. Textura krému je lehká a nadýchaná. Přiznám se, že já mám radši hutnější krémy, protože u tak lehký konzistence mám tendenci toho nanášet víc a víc, což není potřeba. Už po chvíli cítím příjemný vypnutí pleti a na dotek je pleť hebká a hydratovaná. Nevím, jestli to je zrcadlem v koupelně (pochybuju) ale při pohledu do zrcadla z různých úhlů mám pocit, že pleť pěkně odráží světlo. 
Uvidíme co to s mojí pletí udělá po delší době používání. Určitě dám vědět.

KORRES WILD ROSE - ROZJASŇUJÍCÍ OČNÍ KRÉM S DIVOKOU RŮŽÍ

Tento oční krém by měl stejně jako ten noční, rozjasňovat a hydratovat. Měl by redukovat jemný vrásky a nežádoucí pigmentace.  
Sice to na mě nejde tolik vidět ale s tou 30kou na krku se mi začínají dělat vrásky, hlavně ve vnitřním koutku oka. A co potřebuju nejvíc, je zmírnit tmavý kruhy pod očima - problém tmavší pleti. 

Stejně jako u nočního krému bude potřeba delšího testování abych dokázala říct, jestli opravdu funguje. Textura krému je hutnější a je potřeba ho pořádně rozetřít. Na pleť působí příjemně.





3. SALOOS 

BIO TĚLOVÝ A MASÁŽNÍ OLEJ - RŮŽE

Je skvělej a rozhodně doporučuju! Nezanechává mastnou pleť a rychle se vstřebá. Pleť je po něm krásná a projasněná. Poslední dobou praktikuju to, že ráno si dám oční krém potom se namažu tímto olejem, pod oči nanesu korektor, dám si tvářenku a můžu mezi lidi :) Jediný co bych tomu možná vytkla je trochu výraznější vůně, ale jinak super!

Na obalu je sice napsáno, že je to tělový a masážní olej. Já ho ale v klidu používám na obličej. Myslím, že mezi tělovým olejem a tím na obličej velký rozdíl nebude. Samozřejmě ale SALOOS nabízí olej přímo na obličej a je běžně k dostání v DMku.


4. PURITY VISION

RŮŽOVÁ VODA BIO PURITY VISION

Nová česká značka nám představuje vodu ze vzácné damašské růže. Voda neobsahuje žádné stabilizátory, konzervanty ani jiné příměsi. Proto je možný vodu přidat k ozvláštnění jídla a pití.

Co se týče pleti, můžete vodu použít k čištění, osvěžení nebo zafixování make-upu. Dle popisu toho voda umí daleko víc. Já osobně používám k zafixování make-upu a k osvěžení.
Tomuto produktu bych vytkla rozprašovač. Na mě je moc agresivní. Chtělo by to jemnější a širší rozptyl.


Pokud plánujete nějaký z produktu vyzkoušet nebo už máte odzkoušeno, dejte vědět jak jste byli spokojení. 







Komentáře

  1. Moc mě zaujal ten poslední produkt. Nejsem si jistá, ale myslím, že jsem ho viděla v Rosmannu. Určitě si pro něj zajdu! ♥ Super článek!

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat