TROCHU Z KOSMETIKY - NYX, MAC, L'OREÁL, TONI & GUY



Ahoj, milé čtenářky!

Celý duben jsem sice sháněla zajímavé plátěné kalhoty, ale bez úspěchu. Místo kalhot nebo jiného kousku oblečení, jsem utrácela za kosmetiku. Mrkněte, co jsem koupila a objevila.


NYX




Na podzim a v zimě jsem nosila matné rtěnky, od kterých si musím dát pauzu, protože z nich mám vysušené rty. Byla jsem se podívat po vyživujících rtěnkách v NYXU, v království rtěnek, za víc než super ceny! Jedna rtěnka mi samozřejmě nestačila, tak jsem si vybrala rovnou dvě. Mojí první volbou byla rtěnka TURNT UP v odstínu WINE & DINE. Rtěnka má příjemnou krémovou texturu, přitom má sytou barvu a na rtech zanechává šťavnatý třpyt. Dále, vzhledem k požadavku vyživující rtěnky, mi byla doporučena BUTTER LIPSTICK . Vybrala jsem odstín RIPE BERRY, která Vám může přijít hodně podobná jako ta první, ale na rtech to u mě hází odstín spíše dohněda.  Stejně jako TURNT UP vyniká sytou barvou a má příjemný saténový finish. 
K oboum rtěnkám jsem si nechala vyhledat konturovací tužky ve stejných odstínech, které používám jako podklad pro krémové rtěnky, aby měly delší výdrž. 

Když už jsem byla v NYXU, který mám celkem z ruky, koupila jsem si i tvářenku, po které koukám už delší dobu. Původně jsem si plánovala koupit OMBRE BLUSH, ale bohužel nemají matné odstíny. HIGH DEFINITION BLUSH (odstín MAUVE N' OUT), to je tvářenka, kterou jsem si nakonec vybrala. Má sice lehoučkou texturu, ale přesto je dost pigmentovaná, takže do tvářenky stačí opravdu jen ťupnout štětcem a máte dost barvy na obě jablíčka :)

Poslední věc, kterou jsem si z NYXU odnesla byla řasenka na obočí. 

MAC - STROBE CREAM


Hodně jsem o něm slyšela v samých superlativech a tak mě to vždycky lákalo si ho koupit. Ale ta cena! No, dlouho jsem odolávala, ale nakonec jsem přeci jen podlehla a koupila si ho. No a co k němu říct?
Jedná se o hydratační krém, který má posilovat mdlou pleť a má ji prozářit perleťovými částečkami. Vybrat si můžete z pěti odstínů - já si vybrala GOLDLITE.  Má obsahovat spoustu vitamínů, hydratovat, vyhlazovat a projasňovat. MAC mám ráda, ale z tohoto produktu jsem taková rozpačitá, ne-li zklamaná. Jako neříkám, že je špatný, to určitě ne, ale za ty peníze jsem čekala trochu víc. Na můj vkus není dostatečně hydratační. Nedokážu si představit, že bych se jím ráno namazala a přímo na něj bych nanesla makeup.
Ráno, po umytí a vyčištění pleti, potřebuju něco hutnějšího a výživnějšího, což STROBE CREAM bohužel není. Využívám ho tedy spíše jako rozjasňovač. Určitě je dobrý na zhydratování a rozjasnění pleti během dne. Dá se smíchat s makeupem a myslím, že využití by si našla každá z vás. Jen nevím, jestli bych za rozumnější peníze nenašla stejně dobrý nebo i lepší produkt.

LOREÁL



Už jste viděly tyto dvě novinky od L'oreálu?

Lak na nehty COLOR RICHE LE VERNIS L'HUILE mě zaujal svým obalem a barvama, ale zajímavé je i složení laku. Dle popisu se jedná o první lak s patentovanou technologií barevného oleje, který má za úkol nehty vyživovat a poskytovat jim pečující složky - hmmmm :)
Vybrala jsem si takovou krásnou sytou letní barvičku CHERIE MACARON. Hustý štěteček mi vyhovuje a výdrž je taková asi průměrná, možná lehce nadprůměrná. Lak seženete běžně v drogeriích a stojí cca 150,- Kč - často jsou v akci, takže seženete mnohem levněji.

Co Vám ale můžu vychválit a doporučit, je dvoufázová řasenka FALSE LASH SUPERSTAR XFIBER! Tak tahle řasenka, jako jedna z mála, dělá to, co slibuje! Řasy mám po ní jak dva vějíře ;) První podkladová fáze má speciální kartáček, který řasy dokonale natočí a posilní (na běžné pochůzky používám jen první fázi - bohatě stačí) a druhá fáze vám řasy prodlouží a ještě více zahustí. Prostě Vám udělá efekt umělých řas. Řasenka je dokonalá a za mě rozhodně doporučuju!!


 TONY & GUY



Na TONIHO jsem narazila v DMku, když jsem sháněla něco na definování vln. Neměla jsem vyhlídnutý konkrétní produkt - šla jsem naslepo. Vůní mě zaujal CURL SCULPTING SPRAY, a tak jsem ho koupila s tím, že vyzkouším a uvidím. Doma jsem byla překvapená tím, že byl lehký a neslepoval vlasy - já nesnáším pocit slepených vlasů! Sprej můžete použít jak na vlhký, tak suchý vlasy. 

Po dobré zkušenosti se sprejem jsem si koupila i šampon s kondicionérem. Protože jsem v drogerce nenašla řadu pro vlnité vlasy, koupila jsem si řadu DEMAGE REPAIR. Šampon i kondicionér krásně voní a vlasy zjemní. Tuto řadu bych doporučila pro husté, dlouhé, suché a namáhané vlasy. Mě úplně nevyhovuje. Vlasy mi zjemní natolik, že přirozené vlny nedrží a rovnají se. Já bych potřebovala něco, co tu vlnu podpoří - snad něco takového existuje.
Co bych ještě chtěla šamponu a kondicionéru vytkout je obal. Jako design super, ale hrooozně nepraktický (jak už to s designovýma věcma bývá)! Blbě se z toho produkt dostává a když mi tam zaschne kondicionér, je to o nervy :)

Moje mise v hledání ideálních produktů, pro moje kudrnaté vlasy, stále pokračuje a budu vděčná za vaše tipy a doporučení.

Snad se vám článek líbil, byl pro vás užitečný a budu ráda, když mi napíšete vaše názory a zkušenosti s uvedenou kosmetikou.


Komentáře