SMOBY - THEOUŠOVA NOVÁ KÁRA






Theoušek má novou káru - Smobíka, kterého jsme pořídili na doporučení tety Káji. Teta Kája je maminka Matýska, o hodinu mladšího kamaráda, z porodnice. Matýsek byl ze Smobíka nadšený a i nám se, dle fotek a specifikací, které jsme našli na internetu, líbil. No, pár dnů od doporučení, jsme ho měli doma :)

Kdo je Smobík?

Smoby je odrážedlo 4 v 1, vhodné pro děti od 6ti měsíců. Není to investice na pár týdnů - odrážedlo by mělo dítě zabavit cca do 3 let.
Seženete ho přibližně za 1500,- Kč bez potahu. S potahem vás vyjde o nějakých 400,- Kč dráž.
Klukům bylo 7 měsíců, když jsme jim ho pořídili. Matýsek dostal verzi s potahem, díky kterému neměl problém s nepohodlím  a mohli ho využívat ihned. My jsme koupili bez a je teda fakt, že se tam Theovi nesedělo úplně pohodlně. Na projížďky jsme si tedy museli chvíli počkat (dokud se nenaučil sedět).

Co umí?

Odrážedlo nás zaujalo svým roztomilým kukučem. Otáčecí očka u Theouše podnítily zvědavost a mačkání tlačítka uprostřed volantu, který vydává zvuky startování, klaksonu a alarmu, je pro něj zábava - no, které dítě nebaví dělat hluk, že? :) Vozítko je dále vybavené startovacím klíčem a řadící pákou. Má vodící rukojeť s nastavitelnou výškou a pod sedadlem je úložný prostor, třeba na pitíčko nebo hračky.
Dá se říct, že "roste" spolu s dítětem. Když smontujete všechny díly, vznikne houpačka s ochranou ohrádkou. Jak dítě roste, tak se odmontovává příslušenství až zůstane jen klasické odrážedlo - akorát roztomilejší.

Abych tady Smobyho jenom nevychvalovala, je jedna věc, která mě na něm mrzí a to 3bodový bezpečnostní pás. Výrobce, místo polstrování na pásech, zvolil gumu, což nebyla šťastná volba. Když se dítě do pásů zapře, má trochu otlačená ramínka nebo krček. Není to sice nic s čím si nelze hravě poradit, ale myslím si, že vypolstrovaný pás by výrobní cenu odrážedla nějak zvlášť nenavýšil a dětem by byl rozhodně příjemnější.
Krom těch pásů jsem zatím nenarazila na nic, co by nám vadilo a Theouš se zdá být spokojený.

Snad vám tento článek pomohl například s rozhodováním, pokud jste právě sháněli nějaké odrážedlo a pokud Smobyho máte, napište mi, jak jste s ním spokojení.























Komentáře