DIY POLIČKA DO DĚTSKÉHO POKOJE


Jde to pomalu ale přece! Konečně jsme se vrhli na poličku, která v Theoušově pokojíčku chyběla. Skříň, komody už měl a teď už má i tu polici. Ještě ho zútulnit, pořídit novou postýlku, protože starou věnujeme tetě, která je v očekávání a Theoušek se co nevidět, z naší ložnice, přestěhuje do svého pokojíčku :)

No a k samotné poličce... Mě osobně se líbí  nábytek a doplňky v severském stylu, například v internetovém obchůdku Nordicday mají krásné věci. Ale ty ceny!!! No a tak jsme si vyrobili vlastní a za pár kaček! 

NA VÝROBU JSME POTŘEBOVALI:

  •  obyčejné smrkové prkno (laťku, plotovku nebo tak něco), koupili jsme v BAUHAUSU 120 cm dlouhou, kterou si nechal Zdněk říznou napůl přímo na místě (cena cca 60,-kč)
  • akrylovou barvu - polička nebude v přímém kontaktu s prckem, proto jsme místo zdravotně nezávadného BARAKRYLU - ten má zbytečně velké balení, koupili ETERNAL, který posloužil stejně (cena cca 120,-Kč). Vzali jsme odstín - slonovinová kost, protože na můj vkus ta bílá je příliš výrazná.
  • provaz (15kč/m)
  • štětec na barvu (35,-Kč)
  • podložky, šrouby atd. má Zdeněk doma :)
Desky jsem natřela barvou. Stačila jedna (ale pořádná) vrstva. Chtěla jsem aby struktura dřeva zůstala viditelná. Nechali jsme přes noc zaschnout. Další den jsme vyměřili, kde polička bude, jak chci dlouhé provazy a pak už přišla řada na Zdeňka, na jeho kladivo a vrtačky. 
Nejvíc času asi zabralo ladění uzlů tak, aby polička nepadala na jednu stranu. Jinak její výroba nezabere moc času, účel plní a podle mě i celkem dobře vypadá, že?

Jak se  vám polička líbí? Napište mi, jaký byl váš nejpovedenější DIY výrobek.

















Komentáře