SALZBURG, MONDSEE - RAKOUSKO



Pokud mě sledujete na sociálních sítích, tak jste určitě zaregistrovali, že jsme byli před dvěma týdny na dvoudenním výletě v  Rakousku. Cíl výletu - podívat se do Salzburgu a trochu se zrelaxovat u jezera. 
Zvažujete výlet do Rakouska, ale zatím nemáte vybranou destinaci? Čtěte dál a třeba se necháte inspirovat k navštívení těchto míst.

V neděli jsme vstávali už ve 4hodiny ráno! Sice jsme se nevyspali dorůžova, ale za to jsme byli už kolem 10té na místě. Ubytovali jsme se v malém  příjemném penzionu s rodinnou atmosférou - FERIENWOHNUNG KALLEITNER , v útulném a čistém pokojíčku. Tento penzion jsme si vybrali protože má "fantastické" hodnocení na booking.com, je kousek od jezera a stejnojmenného malebného městečka Mondsee (cca 2-3km) a je to přibližně 30 minut autem od Salzburgu.

Co se programu na necelé dva dny týče, vždycky máme zjištěno, co ve městě je a jaké jsou možnosti. Neradi ale plánujeme každou minutu našeho výletu. Ideálně jsme chtěli zvládnout projít si centrum, v případě hezkého počasí se vyvézt lanovkou na Untersberg, pokochat se  Mirabellskými zahradami a strávit nějaký čas u jezera a jen tak relaxovat. Nejsem ten typ, který má rád poznávací zájezdy, kdy se musí stihnout 20 památek za den a mezitím máte hodinku rozchod. Ráda si jen tak posedím ať už v kavárně nebo v parku a koukám se na dění a lidi kolem sebe.
Jak jste na tom vy? Máte radši poznávací zájezdy nebo jste spíše jako já "nasávači" atmosféry daného místa?

Dá se říct, že jsme všechno stihli až na lanovku, na kterou nebylo počasí. To nás trochu mrzelo, protože dle fotech na internetu, to mohl být úžasný zážitek a určitě bychom pořídili super fotky. Nicméně jsme měli záložní plán - zoo. Tu jsme si užili, ale na naši pražskou rozhodně nemá!

Mondsee jsme si nechali jako takovou krásnou tečku nakonec. U jezera jsme strávili několik hodin. Kolem byly soukromé "pláže" s vodními atrakcemi, ale našli jsme i neplacenou a dokonce s dětským brouzdalištěm. Nejvíce mi se mi ale stejně líbilo u jezera přímo v městečku Mondsee - možná to bylo tím, že v tu dobu bylo krásné světlo, jak můžete vidět na fotkách.
Poslední večeře a aperol v restauraci přímo u jezera a řeknu Vám, nebylo krásnějšího zakončení výletu.

TIP: Pokud se chystáte do Salzburgu a víte, že tam navštívíte  minimálně dvě památky - lanovku, zoo nebo budete cestovat MHD, určitě se Vám vyplatí koupit si SALZBURG CARD .

Výhled z penzionu - měli jsme pokoj na opačné straně :(



Náš pokojíček

V PASTA E VINO SALZBURG - prý 10. nejlepší restaurace v Salzburgu

Zámek Mirabell a Mirabellská zahrada



Most Makartsteg, nebo-li most zámků


Residenzplatz a residenzbrunnen







Mondsee 💜





Komentáře

  1. Wow vyzerá to tam okúzlujúco :) si krásna

    OdpovědětVymazat
  2. Alex, děkuji! :* Nám se tam moc líbilo...určitě si tam taky někdy naplánejte výlet :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat