SERIÁLOVÝ, FILMOVÝ A KNIŽNÍ TIP


Prší a je ošklivě - ideální čas na to, dohnat četbu a mrknout na nějaký film nebo seriál. Vůbec jsem tento článek neplánovala, ale když já pro vás mám fakt super tipy, hlavně tedy na seriál, o které se musím podělit!

SERIÁL: PŘÍBĚH SLUŽEBNICE (ČSFD)

Nechápu jak nám, takovým seriálovým nadšencům, jako jsme já a Zdeněk, mohl tento seriál uniknout. Nebýt kámošek, tak nevím za jak dlouho bychom ho objevili! 
Zatím vyšla první série, která má 10 dílů. Je to naprostá pecka a měla jsem jej zkouknutý během dvou dnů! Nemůžu se dočkat až v dubnu příštího roku vyjde druhá série!!!

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood, vypráví o životě v blízké budoucnosti v Gileádu (území Spojených států). Ekologické katastrofy a ztráta lidské plodnosti volá po "návratu" k tradičním hodnotám. Jak už to tak bývá, fundamentalistická mocnost si tradiční hodnoty upravila k obrazu svému a vzniklo tak nové pokroucené náboženství. Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je hlavní představitelka Offred služebnicí v rodině velitele. Ženy z této kasty jsou sexuálními otrokyněmi, které mají za úkol znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi - z nichž kdokoliv může být Okem (špionem Gileádu) - a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. 


FILM: ROZPOLCENÝ (ČSFD)

Thriller se zajímavým námětem. Není to film, ze kterého bych si sedla na zadek a dva dny o něm přemýšlela, ale rozhodně stojí za to se na něj podívat. Už jen kvůli hereckému výkonu McAvoye.

"V kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvíli se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl odmů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte se splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti.Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (anya Taylor - Joy, která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude to potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina."




 KNIHY: LARS KEPLER - LOVEC KRÁLÍKŮ (popis ZDE)

Napínavá, čtivá, místy scény trochu přehnané, detailní popisy - prostě klasická Keplerovka. Já mám tyhle severský detektivky ráda. Není to žádná náročná četba, ale pěkný relax. Prokládám je jinými knihami, ale prostě ... musím je mít. Mám všechny díly, takže ani tento v mé knihovně nesměl chybět. 
Oproti předešlému dílu - Stalker, která mě zpočátku moc nezaujala, Lovec králíků mě pohltil od první stránky. Ještě jsem ho sice nedočetla, jsem asi v polovině, ale myslím si, že bude dobrá až do konce.

LADISLAV ZIBURA - PĚŠKY MEZI BUDDHISTY A KOMUNISTY (popis ZDE)

Když jsme na vánoce hledali dobrou cestovatelskou knížku pro mého švagra Buchiho, narazili jsme na Ziburu. Hledali jsme tím způsobem, že jsme dali do google vyhledávače "nejlepší cestovatelská knížka" :) no a ono nám to vyplivlo tento titulek. Knížku jsme koupili a Peťa ji dostal k váncům. Týž večer, kdy knihu dostal si začal číst a pořád se něčemu smál a občas se smíchem prohodil "to je vůl" nebo něco v tom smyslu.
Knížku jsem si od švagra půjčila a následovaly ty samé reakce - smích a konstatování, že Ladislav je vůl. Samozřejmě v dobrém - ten kluk je prostě sympaťák :)
Knížka je vtipná, autor má velmi květnatou a pestrou češtinu a jeho přirovnání jsou... no prostě Zibura!

AIMEE BENDER - ZVLÁŠTNÍ SMUTEK CITRÓNOVÉHO KOLÁČE (popis ZDE)

Tuto knihu jsem dostala teprve nedávno. Myslím, že někdy minulý týden. Narazila jsem na ní někde na instagramu a velice mě zaujal název knihy. Na internetu jsem si přečetla popis a recenze a musela jsem si ji předat do seznamu knížek, které si letos chci přečíst.

Tak to by bylo z mých Tipů na deštivé večery asi všechno a doufám, že se vám alespoň něco z toho bude líbit. 



Komentáře

  1. Film Rozpolcený jsem viděla a mám na něj úplně stejný názor jako ty :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat