DĚTSKÉ NOVINKY: KOSMETIKA, LŽIČKY, PRVNÍ KNÍŽKY A NĚCO DO POSTÝLKY



Ahoj maminy, konečně jsem pro Vás dopsala článek s dětskými novinkami. Některé věci už používáme trochu déle, než se možná na novinky sluší, ale alespoň jsme je stihli pořádně vyzkoušet :)
Pokud Vás zajímá co má Theo nového, určitě čtěte dále. Myslím, že tu je spousta TIPŮ na dárečky pro mrňouse!

HAVLÍKOVA PŘÍRODNÍ APOTÉKA  - KOUPACÍ ELIXÍR A DĚTSKÁ MAST 

Značku jsem chtěla vyzkoušet už delší dobu, ale tak Theouš dostal první, no - příště zase já a táta,  podle toho jak bude zlobit :)

ŠŤASTNÝ ANDÍLEK (koupíte ZDE nebo v kamenné prodejně) - je dětská mast, která neobsahuje včelí produkty, a proto je vhodná pro miminka již od narození.  Na tuto mast jsem dostala doporučení od kamarádky a faktem je, že jsme si ji zamilovali. Miminko s ní můžete namazat od hlavy až k patě! Je vhodná na opruzeniny i na zarudlá místa mezi faldíky. Díky svým účinným složkám jako je oxid zinečnatý, mandlový, makadamiový, rakytníkový a levandulový esenciální olej, si poradí s Plenkovou či Seboroickou Dermatitidou.
Mast sice nepatří mezi nejlevnější, ale vydrží hodně dlouho. S čistým svědomím ji můžu doporučit!


Kdežto

ABRAKA DABRA (koupací elixír - koupíte ZDE) - olejový elixír taktéž bez včelích produktů, vhodný pro miminka už od narození. Obsahuje jen ty nejlepší složky jako makadamiový olej, kyselinu olejovou a vzácnou kyselinu palmitoolejovou, arganový olej, vitamín E a levanduli úzkolistou, která má skvělé tišící účinky.
To, jak mě nadchlo složení koupací emulze, neodpovídá mému očekávání - mytí Theouše, si neužívám tolik, jak bych si vzhledem k ceně produktu přála. Nevyhovuje mi, že produkt nepění a po pokožce neklouže - rychle se spotřebuje. Voní po bylinkách což mi u masti ŠŤASTNÝ ANDÍLEK vůbec nevadí, ale u té koupele, no nevím ... asi mám prostě pro Theouška jiné oblíbence na mytí. Já mám ráda, když mi po koupeli Theoušek krásně, jemňounce voní a s elixírem tomu tak bohužel není.
Abych to tedy shrnula, pokud Vám nevadí vůně bylinek, cenu až tak neřešíte, nevadí vám, že nepění, určitě ho vyzkoušejte, protože kvalitativně bude určitě patřit k TOPkám. :)



BIODERMA PHOTODERM KID SPF 50+ SPREJ 

Dětský sprej na opalování. Dobře se roztírá, zřejmě funguje tak jak má, ale vadí mi aplikátor. Rozprašovač se mačká hodně ztuha, takže když občas potřebujete přestříknout, dá se říct, za chůze, kdy jednou rukou držíte dítě, aby vám neuteklo a druhou chcete nastříkat, tak zvolte spíše rozprašovač s pumpičkou.



MAM - LŽIČKY A KARTÁČEK NA ZUBY

MAM lžičky Feeding Spoons & Cover - jedná se o dvoufázové lžičky s krytem.

První fáze - dlouhá lžička s užší špičkou se kterou se opravdu, i díky protiskluzovým plochám, dobře krmí a manipuluje. Musím říct, že i manžel ji při krmení prcka preferuje.

Druhá fáze - kratší široká lžička, která je ideální do malé dětské ručky a se kterou by se dítě mělo naučit jíst samo. Přiznám se, že zatím jsem nenašla odvahu, abych Theovi dala spolu se lžičkou i jídlo. Zatím mu jí sem tam půjčím, aby si ji prozkoumal, ohmatal a jídlo přidáme až bude připravený - krmit se zatím nechá celkem hezky :slight_smile:

Celkově bych to shrnula asi tak, že mají krásný design a funkčně nám moc vyhovují, obzvláště ta delší, kterou využíváme na obědy. Kratší ale také našla své uplatnění a stala se z ní lžička přesnídávková.
Co bych jim vytkla je materiál, který se již po prvním použití zabarvil a to natrvalo. Je to sice pouze estetická "vada", která na funkci nemá vliv, ale u takových krasavic je to celkem škoda, nemyslíte?
Abych byla upřímná, skvělých dětských lžiček bychom na trhnu našli určitě spousty, ale  MAMkovský praktický ochranný dvoukomorový kryt, je tak geniální, že bych si tyto lžičky koupila už jen kvůli němu! Staly se nepostradatelnou součástí naší přebalovací tašky!

MAM zubní kartáček FIRST BRUS - Neboli "PRVNÍ KARTÁČEK", jak už z názvu vyplývá. Jedná se o kartáček, který je vhodný od prvního zoubku dítěte. Malá zaoblená hlava kartáčku je ideální do malé dětské pusinky a  měkké zaoblené štětiny šetrně zoubky vyčistí. Rukojeť je tak akorát do dětské ručky a na konci je masážní hlava, která nejen masíruje dětské dásně, ale zároveň čistí jazyk.

A co říkal Theouš na kartáček? No nejprve ho musel pořádně prozkoumat, hlavně tedy štětiny a když shledal, že jsou vyhovující, začal napodobovat maminku a pokoušel se o čištění svých skoro čtyř zoubků. Na technice musí ještě zapracovat, zatím ho stále zajímají více štětiny než čistý chrup, ale nikdo učený z nebe nespadl, že? 






SKIP HOP ZOO - Termoska na jídlo s vidličkou (KOUPÍTE ZDE)

Hlavně teď v letě, kdy jsme venku od rána do večera, se taková termoska na jídlo hodí. My ji teda používáme hodně často.
Součástí je lžičko-vidlička, která ale zůstává doma. Termoska by měla udržet jídlo teplé cca 5 hodin a studené cca 7 hodin. Aby jídlo vydrželo teplé těch 5 hodin, je potřeba ho hodně ohřát. 



LEPORELA - SVOJTKA&CO.

Tato tři krásná leporela dostal Theouš od strejdy Vendy. 

KDE BYDLÍ ZVÍŘÁTKA (koupíte ZDE - nevím jak Theovi, ale mě se líbí nejvíc. Dítě se učí, kde bydlí zvířátka a jak se říká jejím mláďátkům. Obsahuje krásné reliefní ilustrace.

MiniPEDIE - OBJEVUJEME SVĚT! VOZIDLA (koupíte ZDE- Leporelo je od 1 roku. Dítě se učí poznávat dopravní prostředky zábavným způsobem. Má různé vysouvací prvky, díky které dítě procvičuje jemnou motoriku.

Minipohádky - SNĚHURKA (koupíte ZDE - No jako nevím.... strejdo Véno, že tys chtěl Theouše naučit jak se budí princezny :) 
Toto leporelo taktéž obsahuje pevné stránky s pohyblivými obrázky.





ATTIPAS BOTIČKY

Výběr prvních botiček? Uf Uf!!! Nakonec jsme ale vybrali - ATTIPAS, které by neměly bránit přirozenému vývoji a pohybu dětské nožičky. Další věc byla, že Theo má buclaté kotníčky a vysoký nárt a do normálních botiček by se horko těžko dostával, takže tato měkká flexibilní bota, která nohu kopíruje, byla celkem jasná volba. Na další specifikace a další důvody proč jsme vybrali zrovna tyto botky se můžete podívat ZDE.




POLŠTÁŘKY BALENO A MANTINEL DO POSTÝLKY DONE BY DEER ZOOPREME

Na stránky Bonami koukám fakt ráda. Mají tam krásné designové kousky...

Nedávno jsem koukala po doplňcích do dětského pokojíčku a zaujaly mě tyto polštářky BALENO (koupíš ZDE), které byly navíc ve slevě. No musela jsem je Theovi koupit - nejsou rozkošný?! 

Další věc do postýlky, kterou jsme koupili a kterou jsme potřebovali, byl pořádný mantinel. Theo v postýlce hodně cestuje a bouchá se o šprušle. Veškeré mantinely, které máme, bez problému sroluje a v postýlce jakoby nebyly. Objevila jsem ale tento DONE BY DEER ZOOPREME, který vypadal pěkně a bytelně. Na netu jsem pak hledala zkušenosti maminek a ty si ho nemohly vynachválit. Mantinel je za normálních okolností pekelně drahý - stojí okolo 2tis., ale na Bonami byla zrovna kampaň a tam jsme ho koupili za nějakých 700,- Kč - měla jsem vzít rovnou dva! Je vážně super! Je vyšší, pevný a drží tvar - prckovi se ho ještě srolovat nepodařilo! :)





NOSÍTKO - ERGOBABY

Néé, já nenosím. Theouš už je na mě i tak dost těžký a mě i bez nošení bolí záda. Nosítko jsme koupili kvůli výletům, abychom se nemuseli omezovat jen místa, kam se dostanete kočárkem. Výšlap na nějaký kopec a hrady a zámky, to na kočárek není to pravé ořechové. 
Nositelem je tedy Theův taťka, a protože je cca 193cm vysoký, musel chvíli hledat. Nejprve zkoušel Manducu, která by měla být vhodná i pro vyšší postavy, ale Zdeňkovi prý neseděla. Nakonec si vybral ERGOBABY ADAPT (koupíte ZDE), tak pokud máte podobně vysokého tatínka a nemůže sehnat nosítko, vyzkoušejte ERGOBABY a nebo tu je ještě možnost nechat si nosítko ušit na míru. 



Na fotce není nosítko pořádně nastavené, takže tam malej nesedí úplně dobře :)

Bylo toho celkem dost, že? Celkem by mě zajímalo, jestli Vás články s dětskými novinkami baví a zajímají?  Co se Vám z dětských novinek líbilo nejvíce a zvažujete něco z toho ke koupi?
Já doufám, že byl pro vás článek užitečný a doporučuji, abyste mě sledovali buď na blogu nebo na sociálních sítích, protože už BRZY chystám malou soutěž, ve které můžete vyhrát balíček s jednou ze zmiňovaných novinek. :)

Komentáře