JAK JSME OSLAVILI PRVNÍ NAROZENINY


Já vím, píše to snad každá maminka, ale fakt je to k neuvěření, že Theo s námi minulý týden oslavil první rok života! Uteklo to tak rychle a já jsem z toho byla už pár dní před jeho narozeninama celá naměkko. Plná sentimentu jsem se koukala na fotky a videa čerstvého miminka z porodnice a tak nějak mi bylo až líto, že si to miminko člověk nestihl pořádně užít. Najednou je z něj človíček s vlastním názorem, který občas dává hlasitě najevo :)

Nebudu Vám tu psát článek typu "rok s dítětem bez cenzury", protože já jsem to čekala asi možná náročnější. Upřímně vám můžu říct, že jsem teď s Theoušem doma šťastnější než jsem kdy byla a ten kdo mě zná by vám to jistě potvrdil! Sice jsem měla různé zdravotní potíže v těhotenství, přišla jsem o žlučník, ale Theo byl za odměnu. Bylo to moc hodné miminko a já si každé jeho období moc užívala. Já vím, zní to až moc sladce a jako bych to přikrášlovala, ale opravdu tomu tak bylo nebo alespoň tak to vnímám já!

A teď tedy k těm oslavám narozenin! To jsem si zase navymýšlela!!!  ...  Je jasný, že děti z oslavy moc nemají a je pravda, že ji rodiče dělají spíše pro sebe než pro děti, ale já jsem to chtěla mít hezký a chtěla jsem, aby jsme na ty první narozeniny hezky vzpomínali. No můžu Vám říct, že já na to, jak jsem týden stála v kuchyni a připravovala pohoštění na obě oslavy, nikdy nezapomenu! :-D Bylo to opravdu náročný, ale všechno jídlo jsem dělala domácí a s láskou a to co nebylo domácí jako například chleba, protože na pečení chleba už jsem opravdu neměla kapacitu, jsem koupila tam, kde vím, že ho s láskou dělají... no prostě mi tam moc chutná! 

První, hlavní oslava v den narozenin, kam dorazili přátelé a děti, byla ve Stromovce a jsem moc ráda, že mám letní dítě, když já i Zdeněk jsme se narodili v zimě. Takové oslavy v parcích nebo na zahradě, to je jiná! S rodinou jsme to oslavili v sobotu u nás doma.
Počasí nám krásně vyšlo,  Theouš proháněl tety a strejdy, užíval si pozornosti a z oslavy odcházel jako poslední. Je tedy fakt, že to druhý den dospával - však to znáte sami! :) 





Nevypadá moc šťastně, co? Trápily ho zoubky :(

Pudinkové skleničky s ovocem pro děti

Quiche s červenou cibulí, sušenými rajčaty a rozmarýnem.


Rodinná oslava a jako vždy luxusní dort (z kvalitních surovin) od www.edortiky.cz




Letadýlko, to byla láska na první pohled :)



Závěrem bych chtěla poděkovat za krásné dárečky. Milujeme dřevěné hračky a protože přátelé vědí, dřevěných byla jasná převaha. Když jsme u těch hraček - jaké hračky kupujete vy svým dětem? Kupujete spíše kreativní a výukové, dřevěné nebo vaše děti zajímají spíše hračky, které hrají a zpívají? Budu ráda za tipy.

Mockrát děkuji, že jste dočetli až sem! Já vím, byl to dlouhý článek, ale doufám, že jste se u něj moc nenudili!

Komentáře

  1. To je krásný, jak jste oslavu měli takhle v přírodě :) pohoštění vypadá nádherně!
    Jinak všechno nejlepší Theovi k jeho prvním narozeninám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkujeme! Jo, mě se taky líbí venkovní oslavy, proto jsem ráda, že je Theo letňák, alespoň jeho narozeniny budeme moct slavit venku! :)

      Vymazat

Okomentovat