NOVINKY V DOMÁCNOSTI - KNIHOVNA NA MÍRU, OBRAZ, ŽIDLE TON



Už delší dobu se Vám chystám dopsat článek s domácími novinkami, ale... prvně jsem musela vytřídit blbosti z knihovny, nějak esteticky do ní naskládat to, co v ní zbylo, i když toto ještě není konečná fáze. Pak jsem chtěla počkat až si dovezeme z Moravy židle, no a z novinek jsou půl roku staré věci, tak snad nevadí a bude se vám líbit, co jsme pořídili.


OBRAZ (ONDŘEJ JANŮ)

Většina lidí, když se někam přestěhuje, tak se hned vrhne do zútulnění bytu. Vystaví si fotky, pověsí obrázky atd. Ale u nás nééé... Sice mám doma fotografa, ale nenajdete tu jedinou fotku.
Je to nějaký ten měsíc, kdy jsem v pokojíčku pověsila první tři obrázky, které jsem Theovi vlastnoručně namalovala.
Další obraz, respektive abych byla přesnější digitální print, který vznikl propojením analogové a digitální fotografie a který je zhotovený ze 7 velkoformátových ambrozií vrstvených za sebou (zní to hustě, co?), nám zdobí zeď v takové chodbičce, mezi předsíní a obývákem. Bílá zeď, na které visí jen toto umělecké dílo v krásném NIELSEN rámu! Z obrazu jsem nejen já nadšená a jsem pyšná, že autorem je jeden z našich blízkých přátel!
Pokud se Vám obraz líbí a chcete mít doma něco neokoukaného, můžete se podívat i na Ondrovu další tvorbu ZDE , která ORIGINALITU rozhodně nepostrádá!



RETRO ŽIDLE - TON

To určitě víte, že retro nábytek, obzvláště židle letí, ne?! A když jsme se dozvěděli, že Zdeňkovi rodiče mají čtyry staré nepoužívané TONky, domluvili jsme se, že si je vezmeme - přece je nenecháme hnít někde ve sklepě! Hned jsem měla jasnou představu co s nimi udělám - většinu už jsem natřela na černej mat a chybí mi ještě natřít poslední. 
Zdeňkovo taťka nám krom TON židlí, přihodil ještě jiné dvě, ale ty vám ukážu příště, až budou hotové.



KNIHOVNA NA MÍRU (ARCHITEKT MARTIN MACHŮ)

Knihovnu s pracovním stolem, jak už jsem naznačila v úvodu, už tedy máme nějaký ten pátek. Nechali jsme si ji zhotovit na míru, protože se s ní pojí i Zdeňkův pracovní stůl, který nemůže být, kvůli světlu při retušování atd., jinde než právě zde.
Jelikož v bytě není místo na to, aby měl samostatnou pracovnu, museli jsme ji nějak elegantně zapasovat do obýváku. Potřebovala jsem, aby působila vzdušně a aby co nejméně zasahovala do prostoru. Šetříme totiž místo pro obývací část, ze které máme zatím pouze gauč. Obývák bych chtěla mít do Vánoc hotový, tak snad to stihneme :)
Knihovnu s pracovním stolem nám navrhl architekt Martin Machů, z volného sdružení "TI ARCHITEKTI".  S jeho prací  jsme byli maximálně spokojení, proto jsme si nechali navrhnout i předsíň. Teď jen čekáme na rozkreslení, nacenění a pak už se těším na krásnou minimalistickou chodbu.




Prosím, omluvte ty kabely na stole a pod stolem - Zdeněk ještě nemá zcela hotov ehm KABEL MANAGEMENT, ale prý se na to chystá (už několik měsíců)!

Doufám, že se vám článek a naše bytové novinky líbily. Těším se, že trochu doma zrychlíme tempo a těch novinek vám budu ukazovat více.

PS: Těm TONkám ta černá sluší, co? :)

Komentáře

  1. Máte to krásné! Ty Tonky jsou boží a knihovna taky. Já bych zase potřebovala skřín se stolem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Ty TONky dodaly kuchyni šmrnc - jsem z nich taky nadšená! A skříň se stolem chcete taky na míru? Co jsem tak koukala, budeme mít podobný vkus ;)

      Vymazat

Okomentovat