PRVNÍ STŘÍHÁNÍ V DĚTSKÉM KADEŘNICTVÍ


Už to budou tři týdny, kdy Theouš absolvoval své první stříhání. Slyšela jsem názory typu "a co jste mu jako nechali stříhat?" - Chtěli jsme mu nechat zarovnat přední "nové vlásky" s těmi ještě "prvními" vzadu, aby mu to rostlo hezky rovnoměrně :)

Se stříháním jsme čekali až mu bude rok. Dle (nejmírnější) pověry, by se děti neměly stříhat před prvním rokem života, kvůli tomu, že díte má jemné vlásky a mohly by se narušit kořínky - prý je to ale opravdu jen pověra :)
Důvodem proč jsme se rozhodli pro dětské kadeřnictví bylo to, že jsme si to poprvé chtěli zpříjemnit a mít hezkou vzpomínku. Také to mělo praktické důvody, kdyby náhodou vyváděl, mohli jsme ho s manželem držet :)) 
Ne, vážně ... Bylo mi jasné, že autíčko a celkově nové prostředí prcka zaměstná natolik, že to proběhne ve větším poklidu než doma.

Pro tuto událost jsme zvolili kadeřnictví FUNNY SASSY v OC Letňany (odkaz na kadeřnictví ZDE). Máme to blízko a do Letňan jezdíme pravidelně na nákupy. 
Stříhání proběhlo úplně bezproblémově. Theouška jsme posadili do autíčka, před kterým byla televize a pustila se mu pohádka. Kadeřnice si vzala na pomoc želvičku, kterou mu položila na kapotu autíčka a Theouš se nechal v klidu ostříhat. Dokonce si nechal líbit i strojek. 
Jako pyšná matka, se musím pochlubit, že Theo byl velmi pochválen a prý tam dlouho neměli tak hodné dítě. Dokonce si ho "teta kadeřnice" chtěla odvést domů... Tssss to určitě! Nedám! ... i když, někdy bych půjčila :))

Zaplatili jsme 310,-Kč, což mi vzhledem k tomu, že se tam dítěti musí více věnovat a někdy to stříhání může trvat i dost dlouho, když nespolupracuje, nepřišlo až tak moc. Kadeřnice, která se o Theouše starala byla moc příjemná a při odchodu dostal malý dáreček v podobě bublifuku.

Tak jak se Vám líbí ostříhaný Theodor? Fešák, že? 

TIP: Možná mi maminky malých-větších parádnic, dají za pravdu, že by to mohl být pěkný dárek třeba k narozeninám. Udělat jejich slečnám takový hezký den, kdy si budou připadat důležitě. Koukala jsem, že tam dělají i dětskou manikůru, pedikůru a že používají přírodní kosmetiku, šampóny atd. Takže pokud se Vám tento nápad líbí, mrkněte na to :)













Komentáře

Okomentovat