BUDAPEŠŤ


Budapešť měla být kompenzace za to, že nás tu Zdeněk nechal měsíc samotné, ale ve skutečnosti jsme se sem chtěli podívat už delší dobu. Vlastně jsme o ní mluvili, když byl ještě Theo, jak se říká, na houbách :) Ze všech stran jsem slyšela, že je vážně krásná a to teď můžu jenom potvrdit!

Ubytovaní jsme byli v centru, v 7Seasons Apartments, kde jsme strávili 4 noci. Při rezervaci apartmánu Zdeněk požádal o postýlku pro Theouše a když jsme dorazili na pokoj, byla jsem velmi příjemně překvapená. Bylo tam snad všechno, co dítě potřebuje - od postýlky, jídelní židličky s nádobím, hraček, až po vaničku na koupání a nočník. Na televizi byl dokonce přednastavený dětský kanál! 

O ulici vedle bydleli naši přátelé, kteří mají 5měsíčního Samíka. No jo, takové dvě rodinky na výletě :) Neměli jsme konkrétní cíle, protože s dětma se nedá tak úplně plánovat. Věděli jsme, co bychom chtěli vidět a jinak jsme to nechali volně plynout. Nakonec to byl stejně takový gastro výlet :)

Víte, že Budapešť je známa svými stylovými kavárnami? Na každém rohu jich je několik. To je něco pro mě! Snídaně jsme tedy řešili venku, například v AVENUE CAFÉ, kde mají americké, anglické, francouzské nebo typické maďarské snídaně. Ráno jsme se pořádně najedli a pak jsme pěšmo courali po městě až do večera. Denně jsme nachodili cca 15km - není divu, že jsme padli únavou už v deset hodin večer :)
Druhá rodinka měla částečně svůj program, takže jsme jim šli většinou někam naproti a pak jsme hledali vhodné místo pro společnou večeři. Hledání restaurace nám trvalo klidně i hodinu, protože jsme nevěděli, kam zajít dřív.

Pokud plánujete toto město navštívit, neváhejte! Budapešť je často srovnávaná s Prahou a je fakt, že architekturou a atmosférou jí je velmi podobná. Jen mi jejich stavby, jako například budova parlamentu, přišly takové velkolepější. Nejvíc kouzelná je podle mě večer, kdy se celá rozsvítí a vypadá úplně jinak než ve dne. 

Fotek, na můj vkus, není moc, ale sledujte můj YouTube kanál, kde se můžete těšit na video :)

Už jste Budapešť navštívili nebo se teprve chystáte? A jak se vám líbila? 






S kamarádem Vendou, jsme mysleli, že si objednáváme vpřové na Tokajském víně ....tak to tedy bylo napsané v jídelním lístku :)))











Komentáře

Okomentovat