PÉČE O KUDRNATÉ VLASY - L´OREÁL SÉRIE EXPERT & REVLON (RECENZE)


Čas od času se ptáte na osvědčenou vlasovou kosmetiku na kudrnaté či vlnité vlasy. Já ale zatím nenašla nic o čem bych věděla, že když vám doporučím, budete spokojené. Možná to bude tím, že mimo stylingových produktů, postrádám větší výběr té základní péče o ten náš typ vlasů. Většinou jsem tedy z drogérie odcházela se šampónem a kondicionerem pro suché vlasy. Výsledek? Vlasy byly jemné a uhlazené, ale až příliš! Z hezkých kudrlinek bylo cosi těžko definovatelného!

Velmi mě těší, že mě pro svůj projekt, oslovili z e-shopu PRO-VLASY.CZ, kteří mi na míru sestavili měsíční péči o moje kudrliny. Až do chvíle, než jsem otevřela balíček, jsem netušila, jaké produkty vybrali. Jak jste si už nejspíš v nadpisu všimli, byly mi vybrány produkty od značky L´OREÁL. Šampón, maska na vlasy a sprej pro hydrataci a oživení vlnitých vlasů z řady SÉRIE EXPERT CURL CONTOUR a na styling tužící pěna od REVLON

Právě jsem si umyla hlavu, abych si osvěžila dojmy. Vlasy si myji jednou za tři dny. My kudrnáčové je máme většinou suché, takže si je nemusíme mít tak často - vlastně to není žádoucí. Masku na vlasy používám jednou týdně a je to moje první zkušenost s maskou (nepočítám péči v kadeřnictví), protože jinak vedl kondicionér. Sprej pro hydrataci a oživení používám po každém umytí a kupodivu už nebylo potřeba sprej používat i během dne, ale nepředbíhejme. Pojďte se podívat na každý produkt zvlášť. 

SÉRIE EXPERT CURL CONTOUR SHAMPOO, DEFINIGN NOURISHING SPRAY & MASQUE (L´OREÁL)

Při každém mytí ŠAMPÓNEM se rozplývám nad ovocně-květinovou vůní, která je vážně moc příjemná. Gelová konzistence se změní v nadýchanou pěnu, která mi vlasy krásně umyje. Celý postup opakuji celkem dvakrát. Už během prvního splachování cítím, že prsty můžu pročísnout vlasy od kořínků až ke konečkům. Doteď se mi nestalo, aby byly jemné, měkoučké a zároveň držely tvar - dle informací, za to může unikátní komplex glycerinu a oleje, který má za úkol vlny vyživit a podpořit jejich tvar. Jediné, co bych šampónu mohla vytknout je, že po umytí tu vůni z vlasů necítím. To by mi ale vadilo za předpokladu, že bych následně nepoužila DEFINIGN NOURISHING SPRAY, který voní stejně a po něm mi ty vlasy voní, i když ne nějak výrazně. Sprej obsahuje dvoufázovou tekutou látku, která dodává vlnám lesk a pružnost. Myslím, že moje vlasy jsou velmi spokojené již s těmito dvěma produkty, ale věřím, že i MASKA má svůj význam. Je přeci důležité vlasové vlákno vyživit i zevnitř. Já to zanedbávala, takže se musím polepšit :)

Tuto řadu bych tedy zhodnotila velmi kladně. Jsem z ní nadšená. Vlasy mám krásné, jemné a lesklé. Já zastávám názor, že kosmetika se má střídat. O čem bych taky psala, kdybych nikdy nevyzkoušela nic jiného, že jo? Tuším, že k této řadě se budu ráda vracet. 

Pokud jste již zkoušely, napište mi, jak jste byly spokojené? Nebo mi dejte vědět, jestli jste po této řadě třeba pokukovaly?



REVLON - OROFLUIDO CURLY MOUSSE STRONG HOLD (koupíte ZDE)

Já nejsem moc příznivcem tužících pěn, gelů nebo laků na vlasy. Když jsem si na obalu přečetla, že se dokonce jedná o silně tužící pěnu, trochu jsem se vyděsila a její testování jsem oddalovala. Musím ale přiznat, že jsem byla příjemně překvapená, protože sice pěnu na vlasech trochu cítím, ale není to nic, co by mi vadilo - to je co říct. Dále mě zaujalo to, že pěna obsahuje tři vzácné oleje jako arganový, lněný a olej ze šáchoru jedlého. Tyto oleje mají za úkol vlasy vyživit, zjemnit a zacelit vlasové kutikuly (vnější vrstva obklopující vlas, která jej má chránit před možným poškození z vnějšího okolí)  a také přináší vlasům zářivý lesk - což nedokážu potvrdit, protože mi přijde, že se teď vlasy lesknout i tak. Co mi trochu vadí je, na můj vkus výraznější, orientální vůně. I když vzhledově se ke mě orient zřejmě hodí, mám radši svěží, květinové, pudrové nebo mýdlové vůně.

Celkově si myslím, že tužidlo bude velmi kvalitní. Na vlasech mi nebylo nepříjemné a účes krásně držel. Vůně není podle mých představ, ale účel plní a přidaná hodnota v podobě vlasové výživy se cení. Určitě to u mě není na denní užívání, ale myslím, že jsou a budou chvíle, kdy po tužící pěně ráda sáhnu - znáte to :)

Tak kudrlinky, snad tento tip uvítáte. A dejte mi vědět, zda byste chtěly více kosmetických recenzí :)



Komentáře

  1. Mě se dobře pracovalo se značkou Kerastase. Vlásky byly krásně poddajné a lesklé. Řada pro kudrnaté vlasy se teď jmenuje: DISCIPLINE ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Kerastase jsem měla nějakou řadu na suché vlasy a nic moc, ale chtěla bych vyzkoušet tu jejich řadu Aura Botanica, tou mi myjí vlasy v kadeřnictví a krásně voní :) Na řadu Discipline se mrknu! Děkuji za tip!

      Vymazat
  2. Super článek, vždycky, když vidím tvé vlásky, tak je obdivuji!! :) Hodně mě zaujala ta silně tužící pěna. Značku Revlon mám hodně ráda a pracuji s ní u nás v učňovském kadeřnictví.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neli, moc děkuji! To je moje první zkušenost se značkou Revlon :) A jaké vlasové na kudrnaté vlasy bys doporučila ty? :)

      Vymazat

Okomentovat