DĚTSKÉ NOVINKY ZA ÚNOR A BŘEZEN (WELEDA, MIMILABEL.CZ, FILII ...)


Po delší době tu mám opět váš oblíbený formát, kterým jsou dětské novinky. Protože jsme toho celkově poslední dobou moc nekupovali, spojila jsem únor a březen do jednoho. Rozhodla jsem se, že oblečení do novinek dávat nebudu a spíše vám nové dětské hadříky ukážu formou dětských outfitů, co vy na to?

Myslím, že v článku jsou celkem užitečné tipy, tak se pojďte mrknout :)

MIMILABEL.CZ - SET DO POSTÝLKY

Instagramový účet MINILABEL.CZ sleduji už delší dobu, vlastně od doby, kdy na mě vyskočila fotka s dečkou BABY BLANKETS. 
S každou další přidanou fotkou jsem si říkala, že Theoušovi musím taky jednu pořídit. No a konečně jsem se odhodlala a objednala Theoušovi nový set do postýlky - dečku s výplní a polštářek. Krom těchto dvou produktů jsou ještě v nabídce dětské futony a lněné matrace. Jak jsem se dozvěděla, tak nabídka se bude pomalu rozšiřovat. Jsem moc zvědavá s čím přijdou příště!

Za značkou MINILABEL.CZ stojí maminka Katka, která se zaměřuje na dětské produkty z přírodních materiálů vždy s prvky ruční práce. A to je to, co mě na první pohled zaujalo! Hlavními materiály jsou bavlněný mušelín a len. Moc se mi líbí, že Katka volí pastelové barvy a pro její produkty jsou typické třásně, které dodávají designu na originalitě! 

Objednaný set je super! Jsme velice spokojení a postýlka hned vypadá krásnější a útulnější - uznejte sami! Co víc napsat? Této značce prostě fandím! 
Určitě se mrkněte na jejich INSTAGRAM nebo FACEBOOK a v případě zájmu o některý z produktů neváhejte Katku kontaktovat do zprávy. 




DĚTSKÁ KOSMETIKA WELEDA A ZUBNÍ GEL BENJAMINEK 

Co se dětské kosmetiky týče, mám tu dvě novinky, ale také osvědčené stálice na které nedám dopustit! Začneme tedy s novinkou.
2 v 1 sprchový krém a šampón Šťastný pomeranč (koupíte ZDE) -  krémová mycí emulze, která,  dle slov manžela (Theouše sprchuje převážně on), dostatečně pění a nespotřebuje se tak rychle. Hezky klouže po dětské pokožce a příjemně voní. Zdeněk ani Theouš neměli ke sprcháči žádné výhrady, takže asi spokojenost.
Měsíčkový pleťový krém (koupíte ZDE) -  jedna z našich stálic! Používáme od doby, kdy byl Theouš miminko, hlavně teda v chladném a větrném počasí. Krém je mastnější, takže do zimy ideální. 
Měsíčkový kojenecký krém (koupíte ZDE) - to je náš největší MUST HAVE produkt! Už nekupuji nic jiného! Opravdu účinně chrání před opruzeninami. A protože teď už krém nedávám po každém přebalování, občas se stalo, že když měl Theo třeba průjem a měl podrážděný zadek, tento krém od Weledy zadek rychle zklidnil. S čistým svědomím můžu říct, že nám funguje mnohem lépe než třeba Bepanthen! Celkově ta měsíčková řada je úžasná a až bude jednou druhé dítě, tak toho z této řady určitě vyzkoušíme více.

Tak a zakončíme to další novinkou a tou je Nobilis Tilia Dětský zubní gel Benjamínek - protože už má Theouš celkem dost zubů, teď mi tak dochází, že mě ještě nenapadlo je spočítat, koupili jsme mu tento zubní gel, aby se pomalu naučil, že kromě kartáčku na zuby se používá i zubní pasta, která se pak vyplivne. To vyplivnutí gelu se ještě nenaučil. Asi to bude tím, že mu gel chutná a tak ho prostě spolkne:)
Ale zpátky k tomu, co gel umí. Krom dobré chuti, by měl zmírnit bolest a svědivost dásní při růstu nových zoubků a extrakt z grapefruitových semínek má dezinfekční a antiseptické účinky. Pomáhá tak eliminovat výskyt škodlivých mikroorganismů v ústní dutině.


BAREFOOT BOTY FILII (koupíte ZDE)

Co se týče dětských bot, tak to je dost diskutované téma. Řekla bych, že se rodiče rozdělují na několik skupin. Tou nejrozšířenější skupinou budou zřejmě rodiče, kteří nebudou vyloženě pro barefoot, ale záleží jim na tom, aby se noha dítěte vyvíjela správně a tak alespoň vybírají měkkou podrážku atd. Já sama jsem byla v této skupině. Pak jsou tu rodiče, kteří prosazují jedině barefoot a dále ti, kteří to moc neřeší a koupí boty dle finančních možností, protože co si budeme povídat, dětské boty a zvláště barefoot nepatří mezi levné záležitosti!
Já nejsem žádná odbornice a musím se přiznat, že manžel je ten, který vše studuje a týden pročítá články na internetu než si něco koupí. Takže to byl on, kdo měl načteno a já jen komentovala design. Protože ošklivé boty, byť barefoot, by neprošly :)) Nakonec ale barefoot zvítězily. 
Myslím, že je dobré mít trochu přehled, ale stejně je nejlepší zajít do obchodu, kde prckům nohy změří ze všech stran a na základě toho vám vyjde několik možností, jako to bylo u nás. My jsme zašli do obchůdku SVOBODNÁ CHŮZE tady u nás v Kobylisích, kde Theovi změřili nožky a jelikož má dost vysoký nárt, náš výběr se omezil na tři páry. Dvoje na suchý zip a jedny na tkaničky. Aniž bychom měli, co se týče značek, nějaké preference, všechny byly od značky FILII. Dle fotek vidíte, že vyhrály tkaničky :)
Celkem by mě zajímalo jaký máte názor na barefoot vy? Do jaké skupiny rodičů patříte vy? 


CHŮVIČKA TRUELIFE NANNYCAM H32 (koupíte ZDE)

S dokončením pokojíčku (rozuměj vyklizením) jsme plánovali Theoušův přesun z ložnice do vlastního. Chtěli jsme počkat až budeme mít chůvičku s kamerou, abychom ho měli na očích, hlavně tedy přes noc. Kamera je zatím, než vymyslíme lepší místo, kde mi nebude vadit kabel k napájení, na poličce u dětských knížek a displej si střídáme. Než jde Zdeněk spát tak ho má u sebe on a pak mi ho položí na noční stolek. Když Theo v noci zakňourá, jen mrknu na displej a poznám, zda je vzhůru nebo si jen tak kňourá  ze spaní. 

Snažili jsme se vybrat, teda Z. se snažil vybrat, chůvičku v rozumné cenové kategorii, která má noční režim, slušnou kameru, jednoduché ovládání a samozřejmě dobré recenze. 
Nakonec vybral tu od Truelife, která splňovala podmínky a navíc má užitečné funkce jako obousměrnou komunikaci, automatickou detekci zvuku, takže když prcek začne brečet nebo žvatlat, automaticky se aktivuje displej a vy vidíte a slyšíte co dělá. Navíc obsahuje 8 uklidňujících melodií,  které mu můžete na dálku pustit před spaním místo ukolébavky. 
Ještě stojí za zmínku, že kameru lze místo přiloženého adaptéru nabíjet z jakéhokoliv USB například z powerbanky, což se hodí třeba na chatě. Displej funguje jak při napájení tak i na baterii - ta nám vydrží cca 2-3 dny.
Chůvičku určitě hodnotíme kladně a můžeme ji doporučit.


To by bylo z novinek za únor a březen asi všechno. Doufám, že se vám článek líbil a pokud byste chtěli doplnit nějaké informace, napište mi do komentářů, ráda na vaše dotazy odpovím.

Mějte se krásně Vaše Simka



Komentáře