OBLÍBENCI A PRODUKTY, KTERÉ MI V TĚHOTENSTVÍ PŘÍLIŠ NESEDÍ (KOSMETICKÁ REZENCE)


Po dlouhé době tu máme kosmetické okénko. Abych pravdu řekla, tak teď v těhotenství používám minimum jakékoliv kosmetiky. Vůbec nemám náladu o sebe pečovat, takže si teď vystačím opravdu s málem. Většinu ze zmiňovaných produktů jsem si objednala z mého oblíbeného eshopu NUSPRING.CZ a bylo to krátce předtím, než jsem zjistila, že jsem těhotná a než se mi, zřejmě díky hormonům, změnila pleť z normální až suché na spíše mastnější. 
A tak tu mám kosmetické produkty, které jsem si, vzhledem k předešlé pozitivní zkušenosti, objednala podruhé, ale teď mi moc nesedí.

Například MANGOVÝ KRÉM a MEDOVÁ MASKA S KOZÍM MLÉKEM od slovenské značky NAVIA, která vyrábí přírodní kosmetiku (o těchto produktech jsem již psala ZDE). Krém, který obsahuje 100% mangové máslo, jobový olej, vitamín E a olej z meruňkových jader, má příjemnou našlehanou konzistenci a je vhodný na suchou, citlivou i zralejší pleť. Krém opravdu hodně hydratuje a já ho používám na noc. I když mi momentálně nevyhovuje, tak si myslím, že na podzim a v zimě bude super! Medová maska s kozím mlékem je na tom velmi podobně. Čistí do hloubky, zmírňuje napjatou, svědivou a začervenalou pokožku. Stejně jako krém, je určená pro suchou a citlivou pleť. 
ŠÍPKOVÝ PEELING, který je určený na stejný typ pleti jako oba předchozí produkty - občas používám i teď. Je jemný a pleť je po něm krásně vyživená. Pocitově nebudete mít potřebu se po něm namazat a obličej budete mít jako dětskou prdýlku ;)
Tyto tři produkty vám můžu s čistým svědomím doporučit, obzvláště v podzimních a zimních měsících. Co ale, zřejmě kvůli těhotenství, nemůžu používat a ani cítit je BIO KVĚTOVÁ VODA VE SPREJI. Má pro mě tak nepříjemnou vůni, že ji na sobě nesnesu. Mrzí mě to, protože má tak nadupané složení, které by mělo pomoci řešit spoustu derma problémů, jako například pigmentové skvrny, akné, exémy, dermatitidu, jizvičky atd. Je vhodná i pro zralejší pleť, protože pomáhá pokožku napnout a podpořit její mikrocirkulaci. 






Bez čeho se neobejdu v průběhu celého roku je hydratační sprej na obličej. Používám ho na zafixování makeupu. Ať už si dám jen korektor pod oči a tvářenku nebo makeup celkový. Pleť po něm vypadá rozzářeně a makeup vydrží mnohem déle. Spreje střídám. Naposledy jsem měla tento od NYX, ale ten byl bez vůně a jak už o mně možná víte, já se ráda rozmazluju voňavými produkty ;) Když jsem si tedy zašla do RITUALS pro sprchovou pěnu, koupila jsem si i tento hydratační sprej na vyzkoušení. A víte co? Je super! 

Deodorant, asi pro většinu z nás nezbytností. Zkouším různé i ty bio, ale zatím jsem nenašla takový, který bych kupovala stále a stále dokola. I když u tohoto DOVE deodorantu, který je bez hliníkových solí, jsem si teď koupila druhé balení. Jen předchozí byl s okurkou a ten mi voněl více. Koupíte ho třeba v DM drogerii. 
Pokud máte nějaký typ na přírodní deodorant ve spreji, který funguje a krásně voní, budu ráda za doporučení :)

KONJAC HOUBIČKA - pokud někdo nezná tuto ekologickou náhradu čistících tampónků, doporučuji vyzkoušet! Je to 100% přírodní houba, která slouží na čištění i odlíčení pleti, zároveň slouží jako jemný peeling a pomáhá odstraňovat černé tečky. Jediná maličká nevýhoda je, že hůř schne a potřebuje být na dobře větraném místě. 

A jako poslední tu máme bělící prášek na zuby COCO GLAM. Je to velký trend ve světě, jak přírodní cestou vybělit zuby. Obsahuje aktivní uhlí z kokosových slupek a další složky, které absorbují a váží nečistoty, usazeniny i těžko odstranitelné skvrny. Zároveň zuby leští, dodává minerály a celkově pomáhá ústa detoxikovat. 
Než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem prášek používala 1x denně, zhruba týden až dva vkuse, a opravdu jsem měla pocit, že žluté tóny mizí a že jsou zuby bělejší. Kdybych používala 2x denně, tak by to bylo určitě efektivnější. Potom jsem to ale začala flákat. Byla jsem unavená a dlouho mi bylo zle, takže jsem byla ráda, že jsem si rychle vyčistila zuby normální zubní pastou :)) Tento prášek je černý a chce to pak ještě vyčistit zuby normálně, abyste nešli s černým úsměvem :)) Celkově musíte počítat s tím, že to čistění zubů zabere tak dvakrát tolik času, alespoň mě - na to jsem neměla/nemám energii. Pokud to ale bude po porodu stejné jako s Theoušem, tak vím, že dostanu chuť o sebe více pečovat! Taky jsem se více upravovala a líčila, takže pevně věřím, že dojde i na tento zázrak a moje zuby budou jako perličky!

Doufám, že se vám kosmetický článek líbil. Dejte mi vědět, zda jste něco z toho už zkoušely nebo třeba máte v plánu vyzkoušet. Mějte se krásně a užívejte léto.

Vaše Simka

Komentáře

  1. Super díky za tipy :) věděla bys i o nějaké kosmetice (kreémy apod) pro miminka ?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat