KDYŽ JE HRAČKA I KRÁSNÝM DOPLŇKEM V POKOJÍČKU + SOUTĚŽ O DESKOVOU HRU NA INSTAGRAMU



"Pokojíček má být barevný a veselý, aby se tam dítě cítilo dobře" jsem slýchávala od babiček a  Zdeněk mi často říkával, že pokojík děláme pro Thea, ne pro mě. No já tedy nemám pocit, že by Theův pokoj byl nějaký pochmurný a že by tam chyběly barvy, byť hraček nemá příliš a navíc převládají hračky dřevěné. 
Dokud ten pokoj uklízím já a Theouš si do zařízení nekecá, bude to tak, jak se to líbí mně a hotovo! :))

Naštěstí se ale se Zdeňkem shodneme v tom, že nemáme rádi takové ty uřvané, čínské plastové šmejdy, co zabírají místo, kterého u nás není nazbyt! Stejně takové hračky do dvou dnů rozbije. Podle mě, vyhozené peníze :( Neříkám, že nemá žádné plastové, ale většinou se jedná třeba o chytrou magnetickou stavebnici, tatrovku, bábovky a bagr na písek. 

Je ale jasné, že dřevěné hračky, zvláště pak od malých lokálních firem, budou dražší. Proto se snažíme kupovat vždy jen jeden, max. dva větší dárky, které pak doplníme o knížku, oblečení a nesmíme zapomenout na autíčka! A opravdu přemýšlíme nad tím, aby ten hlavní dárek byla věc, která ho jen tak nepřestane bavit, ale ke které se vždy, byť po nějakém čase, vrátí. Nebudu lhát, že taky nekoukám na to, aby ta konkrétní věc hezky ladila v pokojíčku. Pro mě jsou hračky také designovým prvkem v pokoji, který dotváří celkový vzhled a náladu. Navíc to beru i jako takovou investici. Po Theoušovi si s těmi hračkami bude hrát Benjaminek a pak se třeba budou dědit dál. 
Pár takových krásných hraček, které dostal Theouš v létě k narozeninám a které v pokojíku udělají velkou parádu a děti moc baví, vám teď představím. 


DŘEVENÉ RUSKÉ KOLO  a DŘEVENÁ VĚŽ I PUZZLE - SAFARI ZVÍŘÁTKA . Shodou okolností jsou obě hračky od stejného výrobce - PETIT COLLAGE. V ruském kole sedí tři kamarádi kočička, panda a zajíček, kteří mají na sobě stejné barvy jako je jejich sedačka. Kolo se ovládá kličkou a korálky na straně počítají počet jízd. Kolo pomáhá rozvíjet jemnou motoriku, rozeznání jednotlivých barev a rozvíjí fantazii. Když měl Theouš kolo v ruce poprvé, hrál si na to, že sedačky jsou popelnice a teď, jak si můžete všimnou na fotkách, slouží jako tunel pro zvířátka. 
Dřevená zvířátka Safari, Theouš miluje! Fakt si s nimi vyhraje dlouho. Má radost, když se mu z nich podaří postavit věž a já mám radost, že ho baví je uklízet zpátky do krabice :)) V té krabici jsou totiž obrysy těch zvířátek a slouží jako puzzle! 

PS: Upozorňuji, že hračky jsou tak oblíbené, že jsou často vyprodané, kdybyste je chtěli, tak s tím počítejte ;)

 





Tyto hračky jsou z eshopu MAMIEE.CZ, za jehož vznik vděčíme mamince, která hledala nový smysl pracovního života. Na jeho příběh se mrkněte ZDE . Moc se mi líbí, že z něčeho tak jednoduchého a nenápadného vznikl krásný eshop, za kterým stojí tým milých lidí. A v čem je tento eshop jiný? Například v tom, že je i výrobcem. Když na eshopu kliknete na MAMIEE kolekce, zobrazí se vám originální hračky a pomůcky. Já třeba uvažuji, že Theoušovi koupíme k vánocům  jejich magnetickou tabuli, protože potřebuje režim a myslím, že tabule by nám, hravou formou, mohla pomoci dosáhnout lepších výsledků :) Nad ten jeho stoleček by se mohla hodit, co říkáte? :) 

No a čerstvá novinka přímo z jejich dílny je naprosto úžasná desková hra, na kterou se mě ptalo už spousta lidí - ŠETŘÍME PLANETU TŘÍDÍME ODPADYSkvělý nápad, jak učit děti, jak se mají chovat k přírodě a jak se ekologicky třídí odpad. My tedy doma odpad třídíme a  Theouš většinou ví, co do kterého koše patří. Přiznám se ale, že u něčeho, jsem i já donedávna tápala. Protože před barákem nám například chybí popelnice na bio odpad, takže hra může poučit i nás dospěláky a nejen děti :) Pravidla si tedy trochu přizpůsobujeme. Theo si vezme všechny popelnice a kolečka s odpadem si do popelnice chce dosazovat sám. U nás se jen občas ujistí, jestli to je správně. Každopádně účel plní. Všichni se učíme a on se zabaví. Zanedlouho nás třeba nechá hrát taky :))

PS: Článek dočtěte až do konce, o hru si budete moci zasoutěžit ;)






DŘEVENÁ STAVEBNICE PONY - o této stavebnici bude brzy samostatný článek, ale pokud se bavíme o hračkách, které jsou zároveň i krásným doplňkem, nejde ji v tomto článku alespoň nezmínit. Pokud hledáte nezničitelnou stavebnici a rádi byste aby tatínci trávili více času se svými dětmi, garantuji Vám, že nejspíše bude na seznamu vánočních dárků u spousty z vás ;) Jen teda upozorňuji, že se může stát, že se tatínek natolik ponoří do stavění a vymýšlení vlastních "projektů", že se nebude chtít s dítkem dělit. Zdeněk s Theoušem by mohli vyprávět :))




SOUTĚŽ NA INSTAGRAMU

Už dlouho u mě nebyla žádná soutěž a tak jsme si pro vás s Mamiee.cz jednu připravili. Ta desková hra - ŠETŘÍME PLANETU TŘÍDÍME ODPADY mi přijde natolik super, že jsem ji pro vás chtěla do soutěže a tak ji tu máte! Pravidla jsou jednoduchá a stejná jako vždy. Tak šup ke mě na INSTAGRAM a můžete se zapojit. Soutěž potrvá do neděle 13.10.2019, poté vylosuji výherce!


POJĎME POMÁHAT

Vím, že článek je už poněkud delší, ale mám tu na Vás ještě takovou prosbu. Mamiee se v loňském roce spojili s Kontem bariéry a přispívají klukům Péťovi a Hynkovi na rehabilitace atd. Oba jsou po těžké nehodě ve složité životní situaci. Na jejich příběh se můžete podívat ZDE. Každý měsíc jim firma posílá nějaký příspěvek a od loňských Vánoc se mohli zapojit i zákazníci a to tak, že ke každému nákupu mohli přihodit od 10 - 100,-Kč. Bohužel, poslední dobou je tam od nás zákazníků 0,- Kč. Vím, že podobných příběhů je bohužel spousta, ale pokud byste se rozhodli nakupovat, například dárky k Vánocům, na tomto eshopu, tak 10,-Kč při nákupu ani nepocítíte a klukům to pomůže moc. My určitě pomůžeme a budu ráda, když i Vy! 

Děkujeme! 




Komentáře

  1. Tyhle dětské hry si myslím, že jsou pro děti to nejlepší, než nějaká elektronika :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat