THEŮV PRVNÍ PŮL ROK - 6 NEJPOUŽÍVANĚJŠÍCH VĚCÍ



Kdo vyměnil moje pidi 2,5 kilový miminko za toho půlročního skoro 7,5 kilovýho chlapáka? Vždyť už ho za chvíli neunesu! :)

Původně jsem se v článku chtěla rozplývat nad tím, jaký to je půl roku s miminem, povykládat jakej je Theo úžasňák, co se u nás změnilo nebo spíš jak nás rodičovství změnilo. Pak jsem si ale řekla, že to určitě nikoho zajímat nebude a že bude lepší vzít to z praktickýho hlediska. Jaký věci nám usnadňovaly život, šetřily čas i nervy a co naopak považuju za "zbytečnou investici".


1. MONITORING DECHU 





Ať si říká kdo chce co chce, že je to zbytečný. My jsme díky tomu měli klidný spaní a zapínali jsme ho i přes den, když spal Theo v jiný místnosti než jsme byli my.
Vcelku je asi jedno kterou ze dvou nejprodávanějších značek (BABYSENSE, NANNY ) vyberete, podle mě chybu neuděláte ani s jedním.

My jsme koupili BabySense 5ke kterýmu bylo DVD o první pomocí dětem, a používáme ho do teď.


2. HOUPATKO, NEBO KŘESÍLKO






Nejlepší dárek, který Theo dostal od strejdy k prvnímu měsící!

Když jsme nakupovali výbavičku, tak jsme houpátko zavrhli jako zbytečnost. Když mi ale postupně kamarádky - maminky vykládaly jaká to je super věc, že jim mimča kolikrát usínají jenom tam, přehodnotili jsme!

Křesílek a houpátek je na trhu spousta, záleží na preferencích. Theo dostal CHICCO křesílko BALLON. Trávil tam celkem dost času, hlavně když jsem potřebovala něco udělat nebo když jsem si třeba chtěla dát sprchu. Křesílko jsem přesunula do koupelny, posadila do něj prcka a bylo. Doteď nám křesílko slouží jako jídelní židlička, protože Theouš ještě nesedí sám, aby mohl sedět v klasický jídelní židličce. Bohužel už tam bude moci sedět, tak maximálně měsíc, protože nosnost je do 9kilo. Ale říkám si, že za chvilku už z něj bude stejně slejzat dolu :)



3. LAHVE MUM




Už jsem jsem o nich psala v článku o mojí přebalovací tašce na kterej se můžete podívat zde a jediný co k tomu můžu říct je - škoda, že jsem o nich nevěděla dřív! Objevila jsem je, když Theovi byly přibližně tři měsíce. Od tý doby je doporučuju kde můžu :)


4. ZAVINOVAČKA ZOE - EMITEX 



Theouš se měl narodit přibližně v půlce září a protože někdy už bývá v půlce září docela zima, koupila jsem tuhle zavinovačku, která je měkoučká a teplá. Navíc je super i do autosedačky viz. video. 

Zavinovačka je natolik teploučká, že jsme ji využívali tuším až do prosince a pak jsem ji vyměnila za klasickej fusák.

Prodává se v různých barevných variantách a koupíte i tenčí a vodě odolnou verzi.




5. DM LŽIČKY S TEPELNÝM SENZOREM





DMko, moje nejoblíbenější drogerie! Nejen, že tam nakupuju pro sebe, ale mají i skvělý věci pro děti. Od kvalitního, kojeneckého, umělého mléka, prvních příkrmů až po dětské nádobí. A tyhle lžičky jsou MUST HAVE!

Máme doma i jiný lžičky jako komplet s mističkama, ale stejnak používáme jenom tyhle. Jsou dlouhý, takže se s nima dobře krmí. Nejsou ani mělký ani hluboký, takže akorát do dětské pusinky a navíc mají tepelný "senzor", takže když je jídlo moc horký, lžička zbělá. 


6. DÁVKOVAČ MLÉKA





Když jsem přestala kojit a museli jsme přejít na umělé mléko. Největším pomocníkem se stal dávkovač mléka. Používám ho i v noci.

Na nočním stolku mám připravenou termosku a dávkovač a když má malej v noci hlad, jen do lahve naleju teplou vodu, dávkovačem nasypu do láhve mléko a je to. Nemusím vstávat a chodit do kuchyně.

My máme tento od BABYMOOV, ale DMko má taky a barevnější ;)




"ZBYTEČNÁ INVESTICE"


PHILIPS AVENT STERILIZÁTOR DO MIKROVLNKY 


Ze začátku jsme je používali hlavně ke sterilizaci dudlíků. Avent lahvičky jsem přestala používat hned jakmile jsem objevila ty od MAM.
Když si vezmu jak dlouho jsme sterilizátor využívali, byla to zbytečná investice.




RUČNÍ ODSÁVAČKA AVENT NATURAL


Kupovali jsme kvůli operaci žlučníku. Věděli jsme, že po narkóze nebudu moct 24h kojit a tak jsme koupili ruční odsávačku. Mysleli jsme, že ji budeme používat jen chvíli a tak jsme nechtěli investovat do elektronický. 

To jsem ještě netušila jak dlouho trvá odsát malou lahev mléka. Ach moje nervy a zápěstí! Týden před operací jsem odsávala jako o život a stejně jsem nestihla odsát dost, aby to tu dobu pokrylo. Zdeněk chtě nechtě, musel (když jsem byla v nemocnici) šáhnout po umělém mléku. 

Pokud se Vám stane, že budete potřebovat odsávačku, opravdu zainvestujte do elektronický - ušetří vám to čas i nervy! Nejlepší prý dělá MEDELA - má tah, jako když saje mimino. Případně pokud víte, že ji budete potřebovat na krátkou dobu, můžete si ji přímo u Medely pronajmout. 





Snad jsem tímto článkem nastávajícím maminkám pomohla v rozhodování co koupit a co ne. Budu ráda za další tipy, vychytávky a postřehy od maminek zkušených! 



Komentáře

  1. Myslím, že pro maminky je to příhodný článek! Theo je moc krásný a jak má ty očíčka?! Ach! Krásný miminko!!!♥♥♥
    Krásný článek! ♥:)
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat