DĚTSKÝ POKOJ V SEVERSKÉM STYLU / THEOUŠOVO KRÁLOVSTVÍ



Článek o dětském pokojíku už vám slibuju hrozně dlouho, ale ono to není tak jednoduchý. Jenom než ho nafotíte... Je potřeba ho nejprve uklidit, nastylovat atd. - kecám, uklizený je skoro pořád, protože Theo si tam hraje minimálně a raději všechny hračky nanosí do obýváku. A co se stylingu týče, to spočívalo jen v postavení dráhy na vláček, jinak je pokoj nafocený tak, jak vypadá běžně. 
Spíš byl problém, abychom byli oba rodičové doma a aby jeden z nás zabavil mládě. Dopadlo to tak, že Zdeněk se raději chopil foťáku a já měla zabavovat - to od něj byla pěkná vyčůranost, co? :) 
Tak tedy pojďte nakouknout do Theoušova království! 


Cílem bylo vytvořit vzdušný, ale přitom útulný, jednoduchý ale zároveň zajímavý pokojík, tak snad se mi to povedlo? Co říkáte?

Poličku vyráběl Zdeněk sám - o tom, jak ji vyráběl, jsem již psala ZDE. Stínidlo je vyrobené z obyčejného úložného koše z Jysku (stál pouhých 135,-Kč) a objímky. Inspirovala jsem se od jedné insta kamarádky Xenie a musím říct, že pokojík díky stínidlu zase trochu prokoukl. Obrázky nad postýlkou jsem malovala sama a tu úžasnou loď jsme koupili v antikvariátu za Prahou. Kvůli koberci, který je z Bonami, jsme se doma trochu dohadovali. Nemám ráda vyloženě dětské motivy na kobercích a závěsech, i když Zdeněk mě o takovém přesvědčoval. Říkal, že pokojík se nedělá pro mě, ale pro Theouše. Já si ale myslím, že každý hned pozná, že se nachází  v dětském pokoji a taky mi nepřijde nějak smutný nebo fádní, přitom koberce s autíčkama a silnicí není potřeba. Mám ráda, když je základ neutrální a doladí se to přece barevnýma hračkama, no ne? Až Theo odroste, tak koberec nebudeme muset vyhazovat. Pro jeho neutralitu ho budeme moci použít jinde nebo ho Theouš bude mít v pokoji, dokud se neodstěhuje. Odkud je nábytek, to asi ani nemusím psát - Ikea. A nesmím zapomenout na krásnou malbu na zdi, kterou namalovala moje kamarádka Martina - členka týmu ti architekti

To by bylo asi všechno z Theoušova pokoje. V blízké budoucnosti, až donutím tatínka, chceme udělat poličku nad topením a taky je nevyužité místo u dveří - tam taky přibudou police, kde snad najde své místo starý glóbus. V plánu jsou i další doplňky, minimálně teda jeden, protože mám na skříni  uloženou hezkou větev. Že bych se naučila nějaký jednoduchý macrame? :)

Dejte mi vědět, jak se vám Theův pokojík líbí a jestli se třeba budete něčím inspirovat.

Krásné letní dny, vaše 

Simka










Komentáře

  1. Tak jako mám ráda severský styl v ostatních prvcích interiérů, tak i zpracování toho pokojíku je moc pěkné. Koukám, že tam Theouš nemá okenní parapet, je to záměr? Vnitřní parapet mi připadá lepší než dávat poličku nad topení. :-)

    Až trošku vyroste, koukněte na naši nabídku magnetických nástěnek, pro děti do pokojíku je to super věc, můžou si tam připnout oblíbené obrázky, fotky a podobně a zároveň je to nesmrtelná plocha pro kreslení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme! Záměr to určitě není. V našem panelákovém bytě bohužel nemáme parapety. Zkoušeli jsme to řešit poličkami - jakože si vytvoříme vlastní parapet a pod oknem zůstala díra, neboť zeď se jaksi rozdrolila :( Určitě to nevzdám a něco budeme muset vymyslet :)

      Vymazat

Okomentovat