BARCELONA



Zhruba tři měsíce dozadu se mě moje budoucí švagrová zeptala, jestli s nimi nechceme letět na výlet do Barcelony. O Barceloně jsme s mužem několikrát mluvili, že bychom ji chtěli vidět. Když Markéta dodala, že by se Zdeňkovým bráchou sem tam Theouše pohlídali, abychom mohli v klidu něco nafotit nebo si zašli sami na kafe, ani chvíli jsme neváhali a koupili letenky!

Po Theově první, ne příliš kladné, zkušenosti s letadlem, jsem se tentokrát lépe připravila a vyplatilo se to! Krom několika malých scén byl let v pohodě. A čím jsem toho našeho neposedu zabavila? V Albertu jsem narazila na omalovánky s prasátkem Peppa. Jsou super v tom, že k vybarvení stačí štětec a trochu vody. Dále mě ještě zaujala cvičebnice s Theoušovo oblíbeným Blesk Mcqueen a Burákem, která obsahuje 20 samolepek. Při zpáteční cestě jimi s tatínkem polepili Theovu lahev na pití :) 

Co je pro nás dále nepostradatelné jsou svačinky. Hodně svačinek! Theo je závislák na ovocných kapsičkách. Je to věc, která ho dokáže alespoň na chvíli umlčet. Blbý je, že je vdechne za 5 vteřin :) Zabalila jsem mu dva druhy kapsiček od HIPP. Jedny z řady SPORT, které díky banánovému základu a obsahem cereálií jsou hutnější. Zaženou hlad, kdyby nám náhodou trvalo než si vytipujeme nějakou baby friendly restauraci. Druhé z řady BIO SMOOTHIE na osvěžení. Nicméně, ač jsem si myslela, že kapsiček jsem zabalila dost, na cestu zpátky jsme museli dokupovat místní. Samozřejmě jsme měli i jiné svačinky, jako například Křupavé ovoce do kapsy od MIXIT,  které jsem objevila v DM drogerii nebo moc dobré kukuřičné chlebíčky se zeleninovou příchutí místo křupek, BIO OVOCNÉ OPLATKY HIPP atd., ale kapsička je kapsička!
Do kolika let je v pohodě, když děti pijí umělé kojenecké mléko? Theouš ho před spaním stále vyžaduje, proto jsem musela zabalit krabici mléka a lahev. Ještě máme doma jednu krabici mléka HIPP od dvou let a až ji vypije, bude na spaní dostávat normální mléko a bude! Ve dvou a čtvrt letech mi přijde už starý na kojenecké mléko, co myslíte? Taky se těším, až se nám konečně podaří odplenkovat, protože pleny, vlhčené ubrousky a přebalovací podložky zabírají při cestování dost místa. Každé volné místečko jsem vycpala plenama, abychom nemuseli kupovat v Barceloně. Co ale musím vyzdvihnout jsou nové vlhčené ubrousky od HIPP ULTRA SENSITIVE, které jsme dostali na testování. Obsahují 99% vody. Jsou heboučké, savé a příjemné. Theoušovi se kolem pusinky občas dělají pupínky a má to tam podrážděné, ale těmito ubrousky se mu vůbec nemusím bát utřít i pusu! Jediné malé mínus je, že mi moc nevoní. Ale většina lidí stejně více ocení neparfemované ;)





Co se našeho pobytu týče. V Barceloně jsme byli od čtvrtka do neděle. Přiletěli jsme pozdě odpoledne a museli chvíli počkat na Zdeňka, který přiletěl z jihu Španělska, kde byl pracovně. Pak jsme se jeli ubytovat. Bydleli jsme v Airbnb asi 15 minut od centra a na pláž to bylo pěšky a s kočárkem cca půl hoďky.  Z čeho jsem ale byla nadšená bylo OMA BISTRO - pouhé dva vchody vedle. Výborné jídlo, velké kapučíno a krásný interiér! Po takové snídani mi vůbec nevadilo, že nám celý den pršelo a já si musela po cestě koupit deštník, protože jako jediná jsem na déšť nebyla vůbec připravená :)

Nemám moc ráda, když se na výletě jede podle rozvrhu a když je celý den nalajnovaný. Proto jsem moc ráda, že jsme cestovali s lidma, kteří to mají podobně a jdou spíše po atmoféře daného místa. Ráno u snídaně jsme se pobavili o tom, co bychom v ten den chtěli vidět a pak jsme se vydali tím směrem. Cestou jsme se nechali vtáhnout do krásných uliček, sem tam nějaké bistro a jednou dokonce do Starbucks. Náš Péťa totiž zatoužil po perníčkovém kafíčku ze Starbucks. My ostatní, co máme rádi kafe, jsme si tam dali Chai Late :)) 

V propršený pátek jsme šli směr katedrála Sagrada Família, což je asi Gaudího neznámější stavba, se kterou se začalo v roce 1882 a staví se do dnes. Chrám je nádherný, ale kdyby nad ní nebyly jeřáby a před ní zátarasy a miliarda lidí s deštníkama, určitě by byl ještě hezčí. 
Každý den jsme se stavili alespoň na chvíli na pláž a jeden den jsme tam dokonce se Zdeňkem nafotili outfit, který jste mohli vidět v předchozím článku ZDE.
Víte, moje budoucí švagrová Markéta miluje zoo a tak jsme o slunné sobotě navštívili místní. Byla fajn, ale všichni se shodli, že na tu naši pražskou rozhodně nemá! Vtipné a zároveň trochu smutné bylo, když tam Theouš honil volně pobíhající pávy a chtěl se s nima kamarádit. "ahoj, čau...jak se máš" a chudáček zůstal bez odpovědi :)

A jak vypadali naše večery? Pohodově! Kolem 20 hodiny jsme dali Theouše spát. Každý večer jsme večeřeli pizzu, pili víno i dvě vína a povídali jsme si do nočních hodin. Bylo to moc fajn a já se těším na příště!















Komentáře