PONY DŘEVĚNÁ STAVEBNICE


To by paní učitelky ze školky zíraly, kdyby viděly, jak se Theouš soustředí i u něčeho jiného než jsou auta! Jeho výrazy na fotkách mluví za vše :))

Něco málo jsem už o stavebnici nakousla v minulém článku ZDE. Proč ji ale chci věnovat více prostoru? Vánoce se blíží, všichni už přemýšlíme, co těm naším prckům pořídíme pod stromek a tohle je, podle mého názoru, tip na super dárek! Je sice trochu dražší, ale když vidím, jaké blbosti rodiče kupují a za jaké peníze, tak mi vlastně až tak drahá nepřijde. Navíc, když si vezmete, že se jedná o "nezničitelnou" stavebnici, kdy je každá jednotlivá kostka, z bukového dřeva, dokonale opracovaná, je určená pro děti každého věku (i tatínky každého věku) a navíc sestavené výtvory jsou  funkční -  například na koloběžce nebo tříkolce se dá normálně jezdit  ;)
Některé z vás možná také potěší, že se jedná o český výrobek, který vznikl před 28 lety! Autorem je akademický malíř Jaroslav Chadima. Výroby se v roce 1991 ujala firma PONY MIROŠOVICE, S.R.O., která v roce 2012 odkoupila veškerá práva. Nyní se stavebnice vyrábí v Beskydech, v malé vesnici Vidče.

Stavebnice nabízí několik variant:

PONY MINI - nejmenší typ ze stavebnic, ze kterých postavíte minimálně 5 funkčních hraček
PONY 01 - tu máme my a lze z ní postavit minimálně 7 funkčních hraček.
PONY 02 - jen co kluci otevřeli jedničku, tak už Zdeněk mluvil o tom, jak budou nutně potřebovat dvojku :)) Obsahuje 184 dílů, ze kterých lze postavit minimálně 16 funkčních hraček.
Oblíbené je také PONY TEE PEE, hračka i krásný doplněk do dětských pokojíčků, který nabízí širokou škálu barevného provedení.

Každá ze stavebnic obsahuje sadu jednoduchých konstrukčních prvků - trámec, kolečko, spojovací tyčka, kolíčky, provázek, letecká guma. Spojováním jednotlivých dílů lze vytvářet různé tvary a podoby hraček dle návodu v katalogu nebo pomocí fantazie. Theouš je sice ještě malý na to, aby sám sestavoval nějaké hračky. Vidím to tak, že za rok už by mohl být schopný něco sestavit. Nyní jde spíše o ten čas strávený s tatínkem. Co zvládá hravě sám a co ho moc baví, je stavět vysokou věž nebo dělat tuning tatínkových výtvorů. Zatloukání kolíčků je pro něj velmi důležitý úkol, který bere velmi svědomitě a můžete u něj vidět 100% soustředěnost. Můžu vám říct, že je to celkem hezký pohled se na ty dva koukat, jak si spolu staví.

Pro ty, které stavebnice zaujala a přemýšlí nad její koupí mám 10% slevu, kterou získáte po zadání slevového kódu KRPONY10. Kód je platný do 9.11.2019. 











Komentáře